Frissen Fejérből

2021.07.18. 07:05

Megújult az egészség háza Csóron

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályáztatás útján 34,4 millió forinttal támogatta Csórt, hogy ott az egészségház energetikai felújításait, korszerűsítését elvégezhessék.

Szücs Zsuzska

Eszközmustra az épület átadását követően

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ebből az összegből újult meg a község orvosi rendelője.

A munkálatok során megtörtént a födém szigetelése, az épület külső szigetelése és vakolása. Új nyílászárókat építettek be, felújították a mosdókat, és beépítettek egy korszerű gázkazánt. A belső térben egy védőnői tanácsadó helyiséget alakítottak ki, a váróterem pedig új burkolatot kapott.

Eszközmustra az épület átadását követően
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csete Krisztián polgármester elmondta, a korszerűsítés ezzel még nem ért véget: a külső és a belső rész eddig csak részben újult meg. A munkálatok második fázisának finanszírozására benyújtott pályázaton több mint 27 millió forintnyi támogatást nyertek el, amit az önkormányzati önerővel kiegészítve a tető teljes felújítására és egy megújuló energiaforrásokat felhasználó rendszer kialakítására szánnak.

A jövőben cél az épület teljes belső terének korszerűsítése annak érdekében, hogy több egészségügyi szolgáltatás váljon elérhetővé.

Törő Gábor országgyűlési képviselő, Bihácsi István, a megyei közgyűlés alelnöke, illetve Csete Krisztián, Csór polgármestere a nemzeti színű szalag átvágásával avatta fel pénteken a megújult községi orvosi rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában