Frissen Fejérből

2021.07.15. 17:30

Megérkezett a fehérvári önkénteseket koordináló program

Elindult az új önkéntes program. A vírusjárvány idején jól vizsgázott ez a megoldás és egyben közösséget is épített.

feol.hu

Budapest, 2018. június 9. Önkéntesek színesre festik a fõvárosi Hungária körúti felüljáró zajvédõ falát a Let’s Colour Településszépítõ Egyesület és a Fõvárosi Állat- és Növénykert szervezésében 2018. június 9-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Csütörtökön kora délután jelentette be a város vezetése, hogy elindult a Székesfehérvári önkéntes program. A mögöttünk álló nehéz időszak nemcsak arra világított rá, hogy nagy szükség van az önkéntesekre, de arra is, hogy igenis vannak sokan, akik szeretnének önzetlenül segíteni ott, ahol lehet. Önkéntesnek bárki jelentkezhet a https://onkentes. szekesfehervar.hu/-n és mint megtudtuk, a feladatok nagyon szerteágazóak, hiszen lehet dolgozni akár sporteseményeken, rendezvényeken, városszépítésben, idősgondozásban, szociális területen, sőt állatgondozásban is. A 18 év alattiak így teljesíthetik az iskolai közösségi szolgálatot is egyúttal. Cser-Palkovics András polgármester a bejelentéskor elmondta: – Ez a program sok munkát jelent, de egyben közösségformáló eszköz is. Az a tapasztalatunk, hogy aki részt vesz önkéntes munkában, és átéli, hogy milyen jó másoknak segíteni, a várost támogatni, az szívesen maradna is ebben a tevékenységben.

Az önkénteseket koordináló rendszer a következők szerint fog működni:

  • Jelentkezni online lehet, minden 18. életévét betöltött fehérvári számára.
  • Persze a 18 év alattiakat sem hagyják ki, de számukra célzottan, a középiskolai kötelező közösségi munka kategóriába beleillő programokat ajánlják majd ki.
  • Jelentkezéskor meg kell adni az alapadatokat, azt, hogy milyen jellegű feladatok, programok érdekelnék a jelentkezőt, illetve, hogy mikor tud erre időt szánni.
  • A programokat a környezetvédelem, a sport- és kulturális események, a városszépítő tevékenységek, az idősgondozás, a szociális segítségnyújtás, az állatgondozás, a katasztrófavédelem, az oktatás és a gyermekekkel való foglalkozás területén is meghirdetjük.
  • Jelentkezni a város honlapján, az erre a célra létrehozott felületen lehet: https://onkentes.szekesfehervar.hu/
  • Az önkormányzat nem csak saját programjaira látja szívesen az önkéntes segítőket, de közvetítő szerepet is ellát majd az önkéntességet igénylő civil és céges kezdeményezések között is.
  • Az elérhető programokat kategóriák szerint is rendszerezik, és az önkéntesek számára az általuk megjelölt érdeklődési területek szerint ajánlják ki.
  • További részletek:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában