Frissen Fejérből

2021.07.01. 17:26

Közelebb a segítség – Mentőmotoros bázist alakítottak ki az M7-esen

Nyári bázist alakítottak ki Balatonvilágoson az M7-esre bevetésre induló mentőmotorosoknak.

feol.hu

Fotó: kreszvaltozas.hu

A Magyar Közút balatonvilágosi gyorsforgalmi mérnökségén, három megye határán, 200 méterre az M7 autópályától alakította ki a Mentőmotor Alapítvány mentőmotoros bázisát a nyaralási idényre – írja a kreszvaltozas-hu. A mentőmotoros szolgálat a mérnökség 50 kilométeres körzetében, főként az M7-es autópályára indul innen bevetésre minden nap reggel 8 és este 8 között a nyár végéig.

A Magyar Közút igyekszik mindent biztosítani a motorosok munkájához, a mérnökségen saját szállásuk is van, ahol két bevetés között pihenni tudnak az életmentők. A csecsemőtől az idős felnőttig minden sürgős beavatkozást végre tudnak hajtani, a méhcsípéstől a súlyos baleseti sérülésig, még oxigén is van a motorra szerelve. A motoros egységek a helyszíni betegellátást követően értesíti a mérnökségi diszpécsert a baleset helyszínén tapasztaltakról, amennyiben az útellenőrnél előbb érkezett meg a helyszínre.

A Közút szakemberei arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a megnövekedett nyári forgalomban is körültekintően közlekedjenek, ezzel elkerülve az esetleges baleseteket. Az elmúlt években, különösen tavaly óta, ebben az időszakban nem csak a szokásos hétvégi csúcsidővel számolhatnak a közlekedők, hanem sokan már csütörtöktől hétfőig tervezik nyaralásukat. Továbbá egyre jellemzőbb, hogy kánikula idején akár egy hétköznapon is hirtelen megnövekszik a forgalom az autópályákon az egynapos kirándulások miatt.

Fontos kiemelni, hogy idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úticélt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul. Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ami a szokásostól is nagyobb figyelmet igényel a sofőrök részéről. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában