Frissen Fejérből

2021.07.15. 07:45

Korszerű mentőautót adtak át Ercsiben

Szerdán adták át Ercsiben, a mentőállomáson azt az új esetkocsit, amely a térség korszerű, gyors ellátását szolgálja.

Déri Brenda

Pálffy Károly, a megyei közgyűlés alelnöke mutatta be az Ercsibe került új, modern mentőautót

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepélyes üzembe helyezést Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőbeszédével indította, mely keretén belül örömmel mondta el, hogy az egyik legkorszerűbb mentőautót adhatták most át.

– Fontos, hogy segítsük az egészségügyben dolgozók munkáját országos szinten, az utóbbi másfél évben kiemelten nagy szerep és feladat hárult rájuk. Köszönöm tehát a bajtársak kitartását és hivatásuk iráni szeretetüket. Ha ők nem lennének, ma nem állhatnánk itt – mondta Pálffy Károly, majd hozzátette, hogy a járvány továbbra is jelen van, éppen ezért mindenkit arra kér, aki még nem tette meg, hogy oltassa be magát a védőoltással, illetve beszélje rá hozzátartozóit. Ezt követően Vörös Péter, az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) közép-dunántúli regionális igazgatója is köszönetét fejezte ki a résztvevők előtt.

Pálffy Károly, a megyei közgyűlés alelnöke mutatta be az Ercsibe került új, modern mentőautót
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Előzetesen hadd jegyezzem meg: nagyon örülök, hogy ennyi idő után végre nem maszkban mondok beszédet. Hálásan köszönöm az összes egészségügyi kolléga és mentőtiszt munkáját. Ezzel az új esetkocsival bővülve Ercsit immáron az egyik legmodernebb mentőállomásnak lehet nevezni.

Vörös Péter kitért arra is, hogy Magyarország szerencsés helyzetben van a rendelkezésre álló mentőautók tekintetében, ugyanis az elmúlt időszakban az állami támogatásnak köszönhetően rengeteg új került beszerzésre. Az esemény zárásaként a mentőautóval kiálltak a garázsból, és megmutatták az érdeklődőknek a belső terét és felszereltségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában