Frissen Fejérből

2021.07.27. 07:25

Kevesen csatlakoznak a csatornára Dunaújvárosban

A csatornahálózat elkészült, de az érintett háztartásoknak több mint fele nem csatlakozott rá eddig a rendszerre.

Baráth Eszter

Magyarországon sok helyütt még nincs szennyvízhálózat

Forrás: Pixabay

Dunaújváros önkormányzatának tájékoztatása szerint már korábban elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-től a lakosságnak is lehetősége van rácsatlakozni. Az eddigi tapasztalatok szerint viszont kevesen élnek ezzel a lehetőséggel annak ellenére, hogy a csatornahálózat azon beruházások közé tartozott, amelyet az érintett terület lakói nagyon vártak.

Miután a házi bekötéshez szükséges munkálatok elkészültek, voltak olyan napok, amikor 8-9 rákötést is elvégeztek a szakemberek. A kezdeti lelkesedés viszont alábbhagyni látszik, hiszen a tájékoztatás alapján az utóbbi időszakban már csak maximum egy-egy újabb rákötés valósult meg. A hálózathoz való csatlakozásra összesen négyszáz háztartásnak van lehetősége, idáig viszont csak 140-en voltak, akik éltek ezzel.

A hálózat felváltja a szennyvíztárolók szerepét, ami nemcsak egyénileg, de közösségileg is előnyös lenne a környéken élőknek. Az aknák ürítése miatt sok esetben előfordul, hogy a tulajdonosoknak akár szabadságot kell kivenniük abban az esetben, ha a szippantást nem tudják elvégezni munkaidőn kívül. Az ürítést végző autók pedig nagy súlyuk miatt hoszszú távon jelentősen rongálják a közutakat, ami szintén az adott területen élők számára szolgál negatívumokkal.

A több mint húsz éve várt beruházással kapcsolatban az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy minél előbb csatlakozzanak rá a rendszerre. Ez azért is fontos, mert a löszös talajnak nem tesz jót a nedvesség, így a csatorna használatával a löszcsúszások lehetősége is csökken a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában