Frissen Fejérből

2021.07.18. 07:30

Két különböző, más-más élményt ígérő eseményre várják a bogláriakat

Jövő héten pénteken két különböző, más-más élményt ígérő eseményre várják a bogláriakat.

Borsányi Bea

A Bodmér felé vezető út menti keresztet is felszentelik

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szelle Ákos, a német nemzetiségi önkormányzat vezetője még tavasszal, a kitelepítési emlékmű avatása után azt ígérte, tartanak egy – úgymond – vidámabb eseményt is a tájháznál, ám akkor a járványhelyzet miatt erre nem kerülhetett sor. Ennek most már nincs akadálya, így az eredetileg elképzelt német sörestet július 23-án 18 órától rendezik meg. A jó hangulatról a Die Eber Kapelle zenekar gondoskodik, ha tehát akad, aki táncra is perdülne, annak sem lesz akadálya.

A Bodmér felé vezető út menti keresztet is felszentelik
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanezen a szombaton délután egymás után szentelik fel azt a három felújított keresztet, amelyet még tavaly a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től nyert támogatásból tetetett rendbe a nemzetiségi önkormányzat. Ezek egyike a Bodmér felé vezető út mentén található, a másik a Kossuth utcán Vértesacsa irányába, az egykori vasútállomásra vezető út mellett, a harmadik pedig ugyanezen az úton a másik irányban, a Vértes felé található. Utóbbi nem az eredeti helyén áll: az idők folyamán a terület, amelyre a keresztet annak idején tették, magánkézbe került. Ám a nemzetiségi önkormányzatnak köszönhetően áthelyezték, így ma ismét közterületen, a Kossuth utcán látható. A menet 17.30 órakor indul a templomtól, ahonnan az időseket kisbusszal szállítják az egyes helyszínekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában