Frissen Fejérből

2021.07.02. 08:30

Kékbe borult a Mol Aréna Sóstó

Nem felejtették ki belőle a pirosat – hiszen ez a két szín Székesfehérváré –, szándékosan festették csak kékre a Mol Arénát.

Szanyi-Nagy Judit

Egy éjszakára szólt az újabb szín Fehérváron is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Július 1-jén, a piros-fehér-zöld kombinációja után, kék színbe öltöztették a labdarúgásnak s egyéb rendezvényeknek is teret adó építményt. Ahogyan napokkal ezelőtt, úgy most is célja volt a színváltásnak.

Egy éjszakára szólt az újabb szín Fehérváron is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Júliustól egy éven át Magyarország látja el a visegrádi négyek elnökségét, ami kiemelt jelentőséggel bír hazánk számára a nemzetközi turizmus újraindításában. Ennek tiszteletére július 1-jén, az elnökség átvételének napján kékbe, az elnökség és a V4 színébe borul az ország, egy estére országszerte számos kiemelkedő középület kap kék díszkivilágítást” – értesültünk a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) sajtóközleményéből.

A különleges fényfestés csupán a mögöttünk hagyott éjszakán volt látható, felhívva a figyelmet a visegrádi együttműködés és az előttünk álló elnökségi év fontosságára. A megmozduláshoz Fehérvár mel­lett többek között Budapest, Keszthely, Debrecen, Sopron és Győr épületei is csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában