Frissen Fejérből

2021.07.15. 07:10

Helyismereti olvasótábort szervezett a VMK

Itthon, Fejérben címmel szervezett helyismereti olvasótábort a Vörösmarty Mihály Könyvtár.

FMH

A táborzáró napon a védett Sóstó értékeivel ismerkedtek meg a gyermekek

Fotó: VMK

A napközis táborban tizennégy, 10-15 év közötti fiatal vett részt. Nagy kihívást jelentett a hőségben egy olyan tábor, ahol nincsenek vízparti programok, ennek ellenére jól érezték magukat a gyerekek, akik az első napon a könyvtárral, a helyismerettel és az itt őrzött dokumentumtípusokkal ismerkedtek. Elkészítették Fejér megye kupaktérképét, és közösen megjelenítették a könyvtár szlogenjét. Minden napra jutott egyegy érdekes előadás, többek között Váczi Márk történész Fehérvár nevezetességeiről, Séllei Erzsébet helytörténeti kutató a megye kastélyairól mesélt a gyerekeknek. Megnézték a Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteményt, ahol élvezetes tárlatvezetést követően dárdás lufipukkasztás várt a vállalkozó kedvű vitézekre.

A táborzáró napon a védett Sóstó értékeivel ismerkedtek meg a gyermekek
Fotó: VMK

A nagy meleg miatt rövidített városnézést tartottak, közösen elkészített címeres zászlókkal fejezték ki tiszteletüket Székesfehérvár első világháborús emlékműveinél. Gárdonyban megnézték Gárdonyi Géza szülőházát, majd a mellette felépített Rönkvárban a „várkapitány” vezetésével várcsatát vívhatott a lányok és a fiúk csapata. Érdekes színfolt volt Varga Gábor Farkas fehérvári grafikusművész plakátkészítő foglalkozása. Mindennap lehetőség volt könyvkölcsönzésre, társasjátékokra és kézműveskedésre. Decoupage technikával többféle alkotás is született: régi képeslappal díszített poháralátét, ceruzatartó, váza, illetve fa képeslap. A táborzáró napon Sóstóra kirándultak a résztvevők és könyvnyereményekért folyó kódfejtő játékban vehettek részt a Zenei és számítógépes részlegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában