Frissen Fejérből

2021.07.01. 10:00

Gyér számú hallgatósága volt Jakab Péternek Újvárosban

Mint ismeretes, új kiemelt gazdasági övezet jön létre hazánkban, mely Iváncsát és Rácalmást, Adonyt és Kulcsot érinti.

DH

Rácalmáson sem hallgatták sokan Jakab Pétert

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A törvény értelmében a zóna nem érintheti megyei jogú város területét, a térségben keletkező iparűzési adó felosztása a Fejér megyei önkormányzat hatáskörébe kerül. A jobbikos politikusok kifogásolják, hogy ezzel másfél milliárd forint iparűzési adóbevételtől eshet el Dunaújváros. Volt ugyanis egy megállapodás Rácalmás és Dunaújváros között, aminek értelmében a Hankook iparűzési adója a dunaújvárosi önkormányzathoz folyjon be.

A város még mindig legnagyobb adófizetője a Dunaferr, amely „békeidőben” a városi IPA felét adja. Ha a cég mélyen kapacitása alatt vagy bérmunka-konstrukcióban termel, ez az összeg jóval több adóbevétel-kiesést okoz, mint a jobbikos kampányban mantrázott összeg.

Rácalmáson sem hallgatták sokan Jakab Pétert
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Jakab Péter roadshow-ja Ercsiben, Rácalmáson és Dunaújvárosban volt, ahol három különböző időpontban és helyszínen is nekirugaszkodtak. Lehetett számítani rá, hogy hétköznap a déli kánikulában szervezett rendezvényen nem lesz tömeggyűlés. Ennek megfelelően Rácalmáson nem volt túl nagy az érdeklődés, talán a pártaktivisták és a jelölt urak személyes stábjának tagjai többen voltak, mint az érdeklődők a sajtó képviselőivel együtt.

Az egyik dunaújvárosi helyszínen felállított jobbikos stand környékén az érdeklődőkkel, az aktivistákkal, szervezőkkel, rendőrökkel és a sajtó munkatársaival pár tucatnyian gyűltek össze. Jakab Péter késve érkezett, addig Kálló Gergely elegyedett beszélgetésbe a rá kíváncsi egybegyűltekkel. Beszédet egyik politikus sem mondott, bár Jakab egyik tirádája hangosabbra sikeredett, mint egy négyszemközti beszélgetés, így páran ezt figyelemmel is kísérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában