eldőlt

2021.07.23. 11:17

Buszmenetrend: minden marad a régiben!

A fehérvári helyi tömegközlekedés használói döntöttek a buszmenetrenddel kapcsolatban, eszerint minden marad a régiben.

Baráth Eszter

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Székesfehérvár Önkormányzata kedden indított szavazást, amelyen a lakosság dönthetett, hogy maradjon az új, vagy térjen vissza a régi. A voksokat péntek reggel 8.00 óráig adhatták le, aminek öszszegzését néhány órán belül elkészítették és tudatták a lakosság döntését.

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán osztotta meg: marad a régi buszmenetrend. „A polgárok szavazatai alapján visszatérünk a régi menetrendhez augusztus 1-jétől. Az eredmény egyértelmű: 14 656-an szavaztak, ebből 11 584-en a régi menetrend visszaállítását választották, 3072-en az új menetrendet és annak finomhangolását” – írta tájékoztatójában Cser-Palkovics András. A polgármester kérte az utazók türelmét és biztosította őket, hogy az augusztus 1-jei visszaálláshoz szükséges dokumentumokat a lehető legrövidebb időn belül aláírja. A helyi járatokon a menetrend visszaállításáig érvényben marad az ingyenes utazás. A tájékoztatás szerint a témát az augusztusi közgyűlésen is tárgyalják majd, és a változás irányait igyekeznek mielőbb közösen kijelölni.

Cser-Palkovics András szerint az új menetrend tesztüzeme a nehézségek ellenére sem volt haszontalan, hiszen a levonható következtetések segítik majd a fejlesztési irányok kijelölését, amiben majd ismét számítanak az utazóközönség véleményére.

Augusztus 1-jén tér vissza a régi buszmenetrend Székesfehérváron
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A menetrenddel kapcsolatban a feol.hu oldalon is szavazás indult, amely jelenleg is zajlik. Kérdésünkre – mely így szól: Mit gondol az új székesfehérvári buszközlekedésről? –, eddig több mint 200 válasz érkezett. A jelenlegi állás szerint 30 voksoló meg van elégedve az új menetrenddel, néhány fővel többen azt vallják, jobb lett, de még vannak hiányosságok. Több mint 60 szavazó szerint ötvözni kéne az új és a régi menetrendet, és több mint 100 szavazat érkezett az „Egyáltalán nem tetszik, rossz az egész konstrukció” válaszlehetőségre.

Az internetes hozzászólások alapján a lakosság véleménye a döntéssel kapcsolatban nagyon vegyes. A szavazati arányoknak megfelelően természetesen sokan örülnek annak, hogy hamarosan visszatér a régi, megszokott közlekedési rendszer. Viszont számos olyan kommentelő is van, akik hosszan kifejtik, miért jobb a jelenleg működő menetrend. Többen megemlítik mások mellett például a börgöndi járatok sűrítését vagy az újonnan kialakított buszmegállók nyújtotta könnyebbséget. Ugyanakkor szép számmal olvasható olyan vélemény is, ami szerint az új bizonyos elemeit meg kellene tartani, és hozzáigazítani a korábbi menetrendhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában