Frissen Fejérből

2021.07.12. 07:35

Borúra derű – Két nap, sok bor, jó hangulat Agárdon

Esőben kevesen, szombaton a jó időben sokan voltak a III. Agárdi Borparton.

Silye Sándor

Sokan kóstolták a borokat, este hallgatták a zenét Fotó: Ódor Balázs

Bár pénteken az eső lába lógott, mégis irány Agárd, a finom borok és a jó zene helyszíne! A vonatról leszállva felhők az égen, a földön nagy szél és homokvihar takarta el a kilátást a tó felé. De ott voltak a faházak, azokon írás, hol melyik borász kínálja kitűnőségeit. Hamarosan megérkezett az eső, mindenki bebújt a kuckókba, de eső után köpönyeg nélkül jöttek ízlelgetni a kiváló nedűket.

A Fáncsi Viktória és az Etyek–Budai Borvidék Velencei-tó Körzeti Hegyközsége által rendezett napokon az etyek–budaiaktól a Csóbor Pincészet Agárd, az L. Simon Borászat Agárd, a Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok Pázmánd, a Köllő Zsolt Pincészet Pázmánd, a Dancsó Pince Kápolnásnyék, a Csordás & Nagy Pince Pákozd, a Bella Pince Sukoró, az Apró Kertek Pázmánd, a Sobor Pince Pázmánd borai kínálták magukat. Fejért a Szabadkai Pincészet Zámoly, a Brigád Mór, a Paulus Molnár Borház Mór képviselte.

Sokan kóstolták a borokat, este hallgatták a zenét Fotó: Ódor Balázs

Távolabbi vidékről jött a Cseri Pincészet Nyúl, a Dominium Pincészet Gyöngyös, a Pósta Borház Szekszárd, az Ozora Wine & Spirit Ozora. A pénteki koncerteket is megtartották (Mr. G. Blues Band, Kelemen Angelika és Barátai, DJ Ernő Piaf), szombaton a Gáspár Szilvi Jazz Band és a Boka Boogie Band lépett fel. Szombaton az időjárás is kedvező volt, borúra derű jött, jó nap járt hát ránk. Jó bor, jó zene, jó szokás, reméljük, jön a folytatás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában