Frissen Fejérből

2021.07.30. 13:35

Az EFOTT „szelét” sem kívánják Velencén

Fizikai akadályokkal tiltják ki az autókat és a gyalogosokat ideiglenesen a város bizonyos területeiről, míg máshol a látogatókat szállító buszok behajtását tiltják meg Velencén augusztus 2-ától. Az EFOTT ugyan már a szomszédos településen lesz, de a forgalmi rend megváltoztatásával is az lehet a cél, hogy messziről elkerüljék a várost az átutazó fesztiválozók.

S. Töttő Rita

Fotó: Karancsi Rudolf

Fotó: Karancsi Rudolf

Ideiglenes forgalmirend változást vezet be Velence az EFOTT idejére. Idén augusztus 11-e és 15-e között lesz a fesztivál Sukorón, tekintve, hogy Velencéről 2019 után el kellett költöznie a rendezvénynek. Olyannyira nem kívánja a közelébe a város vezetése a fiatalok fesztiválját, hogy augusztus 2-ától, azaz már jövő hét hétfőtől egészen a fesztiválváros elbontásáig tiltásokkal és fizikai akadályokkal tessékelik ki Velence egyes területeiről a környékre érkezőket.

A tilalmak persze nem csak az EFOTT-ra érkezőkre, hanem mindenkire érvényesek lesznek (kivéve a megkülönböztetett jelzésű járművekre). Fizikai akadállyal zárják le az Evezős út területét – közvetlenül az Ország út torkolata után mintegy 100 méterrel, így gyakorlatilag gyalogszerrel sem lehet majd itt átmenni. Ezzel vélhetően az a cél, hogy a látogatók ne a város területén tegyék le az autóikat és menjenek gyalog a fesztiválra. Emellett a város egyik legforgalmasabb területéről kitiltják a látogatókat, turistákat szállító autóbuszokat – kivéve a Volánbusz menetrendszerinti járatait: a Tópart utca, Széchenyi út, a Tábor utca és a Szabolcsi úti aluljáró teljes területén, a Béke utcában lesz a buszoknak behajtási tilalom, melyet „hatóságilag” ellenőriznek majd. A fesztiválbuszok a korábbi években ezeken a területeken haladtak keresztül, gyakran itt parkoltak. A mostani intézkedéssel – még ha át is került Sukoróra a rendezvény – ezt akadályozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában