Régóta támogatják őket

2021.07.27. 07:10

A tudás értékes – Kiváló tanulókat jutalmaztak Bakonycsernyén

Nemrégiben megtartotta a nagyközség képviselő-testülete a pandémia utáni első ülését. A döntéshozatal előtt jutalmakat osztottak ki a kiváló tanulóknak.

Palocsai Jenő

Fidrich Tamásné (b1) és Tubi Balázs adta át az okleveleket, Buda Boldizsár, Lovasi Gergő, Lovasi Márk és Kertai József részére. Lenchés Katalin másnap vette át

Fotó: önkormányzat

Turi Balázs polgármester öszszehívta a település képviselő-testületét, ám még az ülés előtt közvetlenül átadták a kiváló tanulmányi eredményt elérő diákok részére az elismerő okleveleket. Immáron öt éve minden 4,7–5 közötti tanulmányi átlaggal rendelkező középiskolás tanuló részére egyszeri 20 és 40 ezer forint közötti támogatást biztosít a grémium. Most annyiban változik ez a rendszer, hogy ezentúl a kitűnő érettségit elérők plusz 40 ezret vihetnek haza.

Idén öt díjazottnak honorálta szorgalmát a testület. Mint kiderült, Buda Boldizsár harmadszor, Kertai József, Lenchés Katalin és Lovasi Gergő negyedszer vehette át a díjat, míg Lovasi Márk először kapott ilyen elismerést. Kertai József duplázott, ugyanis kitűnő év végi eredménye mellett az érettségije is kitűnő lett.

Fidrich Tamásné (b1) és Tubi Balázs adta át az okleveleket, Buda Boldizsár, Lovasi Gergő, Lovasi Márk és Kertai József részére. Lenchés Katalin másnap vette át
Fotó: önkormányzat

A képviselő-testületi ülésen döntés született az iskoláztatási támogatás kiszélesítéséről és a támogatási összeg növeléséről is. Ennek megfelelően ettől az évtől már nemcsak a helyi általános, hanem a középiskolába járók is benyújthatják azokat az igényeiket, melynek köszönhetően diákonként 15 ezer forinttal segíti az önkormányzat a tanévkezdéssel kapcsolatos költségek fedezését.

A képviselő-testület jóváhagyta a pandémia alatt hozott 224 polgármesteri döntést is, emellett beszámolót hallhattak Turi Balázstól a folyamatban lévő pályázatokról, beruházásokról. A testület felhatalmazta a polgármestert arra is, hogy vegye fel a kapcsolatot Sala Baganza olaszországi településsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában