Frissen Fejérből

2021.07.21. 13:00

A gép nem fárad el – Mellkaskompresszort vásároltak a fehérvári mentők

A nemrég vásárolt mellkaskompresszor az újraélesztés során a kézzel végzett mellkasi összenyomást helyettesíti, ezzel könnyítve a mentők munkáját.

Héjj Vivien

Az újraélesztés során fontos szerepe lesz a támogatásból vett új mellkaskompresszornak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A város önkormányzata már közel 100 millió forinttal támogatta a fehérvári mentők munkáját. A legutóbb nyújtott ötmillió forintból, amelyhez az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is hozzájárult további mintegy hatmillió forinttal, a mentők egy Lucas3 mellkaskompresszort vásároltak.

Az eszköz átadóján Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, egyre szorosabbá vált az együttműködés a város és a szervezet között, amely sok pozitív eredményt hozott.

Az újraélesztés során fontos szerepe lesz a támogatásból vett új mellkaskompresszornak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Reszegi Imre vezető mentőtiszt elmondta, az újraélesztés a mentőmunka legkritikusabb eleme, és a legfontosabb az, hogy a folyamatos mellkaskompressziót már a bejelentéstől tudja biztosítani a mentőszolgálat. A mentők megérkezése után egy szintlépés a mellkaskompresszor alkalmazása. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója hozzátette, a gép a hosszú újraélesztéseknél is segítséget nyújthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában