Frissen Fejérből

2021.06.07. 17:15

Virágosabb Polgárdi! – Hat helyen is megszépült a kisváros

A Virágosabb Polgárdi! elnevezésű folytatásos közösségi akció három napon át tartott a városban. A virágosítás, a környezetszépítés fölött az önkormányzat és a Szeretem Polgárdit Egyesület bábáskodott.

V. Varga József

A másfél éves kis szöszke Lacika is kivette a részét a munkából…

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az óvodások a városháza melletti Polgárdi szelfipontot öltöztették ünnepi díszbe még csütörtökön, pénteken pedig a polgármesteri hivatal dolgozói és a végzős általános iskolás diákok szorgoskodtak – színes begóniákat ültettek – a Zöld város projekt sétaútja mellett.

Szombaton reggel a Hevesy György utcánál lévő forgalmi szigetnél folytatódott a munka mintegy huszonöt lakos részvételével. A területet a városgondokság fenyőkéreggel és kaviccsal készítette elő takarosan. Az önkormányzat munkatársain túl képviseltette magát a nyugdíjasklub, az iskola és a tűzoltóság, de szép számmal érkeztek a környékbeliek is. A területre levendula és egynyári növények kerültek.

A másfél éves kis szöszke Lacika is kivette a részét a munkából…
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Délután a Rákóczi Ferenc és a József Attila utca sarka következett, az előkészített területre bársonykát és begóniát ültettek az önkéntesek a levendula mellett. Vagy harmincan is összegyűltek: szépkorúak és iskolások, a környéken lakók és önkormányzati dolgozók.

Mayer Erzsébet festőművész is kapát ragadott az ecset helyett; a másfél éves kis szöszke Lacika először csak nagypapája nadrágszárába kapaszkodott, de aztán felbátorodva nyújtotta a felnőtteknek a kis „cserepeket”. Befutottak az önkormányzati tűzoltók is – köztük Kertész Károly, az egyesület elnöke –, locsolni a frissen kiültetett növényeket. A szórófejen Farkas Mátyás szolgálatvezető parancsnok keresete a legoptimálisabb vízpermet állásokat.

A munka végeztével sok virág megmaradt, többen örömmel fogadták a szervezők ötletét, és csatlakoztak a Batthyány ligetnél lévő forgalmi sziget, valamint a városháza előtti ágyások beültetéséhez.

A Szeretem Polgárdit Egyesület minden résztvevőnek tíz-tíz virágpalántát ajándékozott saját udvarának, kiskertjének a díszítéséhez. A növények csomagolásában és kiosztásában Köntös Zoltán alpolgármester és Héja Ágnes, a Polgárdi Hírek felelős szerkesztője segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában