Frissen Fejérből

2021.06.14. 07:25

Új helyszínen tartotta szakmai napját a KTE

Huszonhatodik alkalommal tartották meg a Közutas szakmai napot, amelyre az idén, a korábbiaktól eltérően nem a Jáky József Szakközépiskolában, hanem Sóstón, a Zöld tanyán került sor.

Borsányi Bea

Középpontban a közlekedés – egymás szakterületi javaslatait is meghallgatták a szakemberek Fotó: NN

Fotó: NAGY NORBERT

A szakmai napon Molnár István, a Magyar Közút NZRt. megyei igazgatójának előadásában szó esett a Fejér megyei közlekedési aktualitásokról, valamint Nagy Zsolt, a Székesfehérvári Közlekedési Iroda vezetője a városban aktuális, illetve tervezett közlekedésfejlesztésekről beszélt. Már a nap első köszöntőjében, amelyet Vargha Tamás államtitkár mondott, olyan, Székesfehérvár közlekedésének szempontjából égetően fontos beruházásokról esett szó, mint a déli összekötő út építése, az Auchan-körforgalom fejlesztése vagy a Móri út városi kivezető szakaszánál tervezett átalakítások. Ezeken a szakmai napokon arra is lehetőség van, hogy az összegyűlt szakemberek – tervezők, kivitelezők, hatósági kollégák – előadják a saját szakterületükről származó javaslataikat, ötleteiket, amelyeket aztán a Közlekedéstudományi Egyesület adott esetben a döntéshozók felé is továbbíthat. Ezeknek a szakmai napoknak tehát több szempontból is lehet pozitív hozománya.

Középpontban a közlekedés – egymás szakterületi javaslatait is meghallgatták a szakemberek Fotó: NN

A rendezvény elején virtuálisan díjakat is átadtak. Ahogy azt Szőke Ferenc, a KTE Fejér Megyei Szervezetének elnöke és titkára elmondta, már korábban nyilvánosságra kerültek az országos vezetés által idén elismerésben részesülő kollégák nevei, akik később, Budapesten vehetik át a számukra különböző kategóriákban megítélt díjakat. Az idén Nagy Zsolt, Virág István, Hortobágyi Frigyes, Szegfű Mónika, Szőke Ferenc, Kalmár-Ruskovics Tamás és Fenyvesi Csaba László részesült elismerésben.

A szakmai nap délutánja ugyanakkor a pihenésről és a kikapcsolódásról is szólt, így a szakembereknek lehetőségük volt egyéb programokon is részt venni, amihez a szép napsütéses idő is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában