Frissen Fejérből

2021.06.24. 13:00

Testvéróvodák találkoztak Csókakőn

Szerdán dél­előtt Kispest delegációját fogadták a helyi óvodában. A fővárosból érkező gyermekek állatokat is néztek, sőt traktoros fogattal is bejárták a települést.

Palocsai Jenő

Bevette a kispesti század a csókai mesevárat

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Tizenhat ovist és a velük érkező felnőtteket várta a csókakői Mesevár Óvoda apraja-nagyja. Vezetőjük, Tóthné Giczi Ildikó meleg szeretettel és jéghideg fagyival és házi túrós süteménnyel fogadta a nagyvárosból érkezőket.

A Kispesten működő, magas házak közé szorított Szivárvány Óvoda küldöttségét Horiczáné Szemere Krisztina óvodapedagógus vezette, aki elmondta:

Bevette a kispesti század a csókai mesevárat
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

– Az Így tedd rá program keretében próbáljuk Pesten feleleveníteni a néphagyományokat, és ennek szerves részét képezi az ének, a zene és a néptánc is. A csókakői testvéróvodában megnézhetjük, hogy itt hogyan zajlik a nevelés, milyen programokkal teszik színessé, érdekessé a gyermekek mindennapjait?

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Az apró küldöttség fogadásánál jelen volt Fűrész György, Csókakő polgármestere is. – Néhai miniszterelnökünk, a móri születésű Wekerle Sándor szerette Csókakőt és az itt termő ezerjót, amelyre büszke településünk. A politikust nemcsak itt, hanem választott hazájában is nagy tisztelet övezi, ezért fűztük szorosabbra a barátságot Kispesttel.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában