Frissen Fejérből

2021.06.15. 09:00

Test és lélek edzése: zarándoklatot hirdettek Nagykarácsonyban

Tizenkét kilométert gyalogolt tizennégy nagykarácsonyi és barátaik, ezúttal nem is annyira a teljesítmény, mint inkább a maga a cél volt igazán fontos.

Majer Tamás

Alapi és előszállási útitársai is voltak a nagykarácsonyiaknak

Fotó: NaTe

Gyalogos zarándoklatot hirdetett június tizenharmadikára, vasárnapra a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület (NaTE). Hajnalban, fél hatkor indultak el a nagykarácsonyi Magyarok Nagyasszonya templom előli találkozóhelyről.

– A Zarándok Ima közös elmondása után megkezdtük tizenkét kilométeres utunkat, melynek célja Alsószentiván, azon belül az alsószentiváni Mária-kegyhely, Fatimai Szűzanya búcsújáróhely volt – mondta el lapunknak Szekeres Béláné résztvevő, a NaTE elnöke. – Utunk során hol csendesen, hol egymással beszélgetve gyönyörködhettünk a természet csodáiban: szép mezei virágokban, a szépen növekvő tavaszi vetésekben, a hamarosan aratásra váró gabonatáblákban. Láttunk őzikét, szarkát, fürgén tovaillanó gyíkocskát, kedvesen csicsergő madarakat. Lábunk nyomát otthagytuk a határbeli réteken, földutakon, valamint a falubeli járdákon, mígnem három órányi séta után megérkeztünk a Fatimai Szűzanyához. Némi pihenő után megkezdődött a zarándoknapi ünnepi szentmise és körmenet. Tizennégy fővel indultunk a gyalogos zarándoklatra, eme tizennégy fő között szeretettel köszöntöttük előszállási, alapi útitársainkat, és nagy örömmel vettük a nagykarácsonyi Szent Miklós Általános Iskola nyolcadikos diákjainak és igazgató asszonyának csatlakozását is – ismertette a részleteket az elnök asszony.

Alapi és előszállási útitársai is voltak a nagykarácsonyiaknak
Fotó: NaTe

– Volt szerencsénk meglepni falunk néhány nyugdíjasát is, hiszen a múlt évben a Magyar falu program Falusi Civil Alap segítségével beszerzett busszal kényelmesen el tudtuk szállítani őket is a kegyhelyre. Lelkiekben megerősödve tértünk haza – tette még hozzá Szekeres Béláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában