Frissen Fejérből

2021.06.17. 07:30

Szervizállomást avattak Dinnyésen

Ünnepélyes külsőségek között adtak át kerékpáros szervizoszlopot szerdán a Sarvaicz-keresztnél lévő kilátó mellett.

Tihanyi Tamás

Szervizoszlop és regisztráció egy helyen: például a dinnyési kilátónál

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Évente Magyarországon több mint tízezer kerékpárt lopnak el, ám megfelelő nyilvántartás nélkül kevés az esély arra, hogy ezek megkerüljenek. Ezen kíván változtatni a Bikesafe nevű bűnmegelőzési program, amely egy hat éve működő naprakész adatbázis. Szerdán Dinnyés és Agárd között adtak át egy kerékpáros szervizállomást – ahol a meghibásodott kétkerekűek gyors javítására nyílik lehetőség –, de a helyszín arra is szolgál, hogy felhívja a figyelmet az egyébként ingyenes regisztráció előnyeire. Ezt eddig már több mint 85 ezren megtették, segítve ezzel a rend­őrség felderítési esélyeit.

Szervizoszlop és regisztráció egy helyen: például a dinnyési kilátónál
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az átadáson jelen volt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos, Tóth István, Gárdony polgármestere, Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója és Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. Köszöntőjükben mindannyian kiemelték a kerékpározás páratlan népszerűségét, azt, hogy hétköznap több száz, hétvégente több ezer kerékpáros kerüli meg a Velencei-tavat.

 

Tessely Zoltán megemlítette azt is, rövidesen elkészül a fővárost a Balatonnal összekötő kerékpárút, amely további lehetőséget jelent az ilyen turizmus számára. Tóth István afeletti örömének adott hangot, hogy a szervizállomás átadásával biztonságosabbá vált a kerékpározás a tó mellett, Varga Péter arra biztatott, érdemes regisztrálni a Bike­safe honlapján, mert ez nemcsak a lopások, hanem az új kerékpárok vásárlásánál is segít. A szervizállomás is erre hívja fel az arra gurulók figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában