Frissen Fejérből

2021.06.28. 07:05

Retró játszótér készült egyedi összefogással Sárkeszin

Mintha ezt már korábban átéltem volna. Igazi déjá vu érzésem van… Kiskeszin autózok Nádasdladány irányába, s a településtábla előtt jobbra kanyarodom. No, az a Deák Ferenc utca.

V. Varga József

Fotós: gaborfeherphoto

Csak elsütöm az egykori Hofi-opuszt szabadon. – Ugye, tudjátok, miért Deák Ferenc utca ez?… A kiegyezés vezéralakja itt, a sarkon tette le a holmiját. Kérdezték is a népek az ott strázsálótól: Hát ez kinek a cucca? Deák Ferencé! No így lett Deák Feren cucca… Mosolyognak a körülöttem állók, meg ne sértsenek, de inkább a sörpadokhoz invitálnak: – Gyere, igyál egy hideg üdítőt!

Neizerék, az idősebb és a fiatalabb Zsolt (apa és fia) önzetlen munkának álltak az élére: elhatározták, fölújítják a régi játszóteret – írtuk még márciusban. Az önkormányzat, az alapítvány, az utcabeliek, a barátok mind melléjük álltak. Kőhegyi László polgármester invitálására Törő Gábor országgyűlési képviselő is befutott, a honatya a kerítésoszlopok felállításában segédkezett.

Az egyéves Zétényt anyukája istápolja a hintánál
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Akkor még a dzsekik mellett állandó viseletünk volt a maszk. De hol van a tavalyi hó! A nap hét ágra süt vasárnap délelőtt, az utca két oldalán egy-egy sátor áll. Az egyik alatt a helybeliek kedélyesen diskurálnak, a másiknál meg Mónika már kinyitotta rejtélyes ládikáját, s kezdetét is veszi a csillámtetoválás.

– Elhatároztuk, ha már elkészült, fel is avatjuk ezt a kis retró játszóterünket – mondja a faluvezető, s kis ajándékot nyújt át a munkákban közreműködőknek. A gyerkőcök aztán birtokba veszik a mászókát a csúszdával, a mérleghintákat, a forgóhintát, a láncos hintát. A homokozóba (amint a faluház melletti új játszótérre is) Törő Gábor küldött színes játékokat, labdákat. A honatya kimentette magát, most, az átadón sajnos nem tud jelen lenni.

Zsolt felesége, Alexandra a csülkös babgulyás körül serénykedik, a furgon hűtőtáskáinál a hölgyek már porciózzák a házi rétest. – A jó ebédhez majd nóta is szól? – firtatja az egyik atyafi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában