Frissen Fejérből

2021.06.04. 10:00

Ráckeresztúr: rövidesen kezdődhet az építkezés

Hosszú ideje várnak az iskola felújítására, bővítésére a településen, de hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

Baráth Eszter

Ha az emeletráépítés és a teljes felújítás elkészül, mindenkinek könynyebb dolga lesz a ráckeresztúri iskolában

Fotó: FMH-archív (PT)

A térség országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán közösségi oldalán jelentette be, hogy a Petőfi Sándor Általános Iskola felújításához már rendelkezésre áll a szükséges összeg a többletforrásoknak köszönhetően. A kormány határozatának értelmében az intézmény korszerűsítésére most több mint 636 millió forint kormányzati támogatást ítéltek oda, a már korábban rendelkezésre álló 277 millió forinton felül.

A csaknem egymilliárd forintos összegből a jelenleg az alsó tagozatos diákoknak helyet biztosító, a most még leromlott állapotban lévő földszintes épület kerül felújításra. Az országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint részleges bontással kezdődik majd meg a munkafolyamat, ugyanakkor átalakítást és bővítést is magába foglal a beruházás. Annak érdekében, hogy elegendő hely álljon a tanárok és a diákok rendelkezésére, egy pluszemeletet is hozzáépítenek az intézményhez.

Már elkészült a bővítés látványterve
Fotó: képviselői oldal

A munkálatok elvégzését követően a diákok színvonalas és a követelményeknek minden tekintetben megfelelő környezetben folytathatják majd tanulmányaikat.

Lapunkban korábban is foglalkoztunk az intézmény korszerűsítésével. Először 2017-ben számoltunk be a 277 millió forintos iskolai beruházásról. Ekkor Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője a tanévnyitón jelentette be a felújítást és azt, hogy a tervek szerint már a következő tanév a korszerűsített intézményben kezdődhet meg.

Ha az emeletráépítés és a teljes felújítás elkészül, mindenkinek könynyebb dolga lesz a ráckeresztúri iskolában
Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Az oktatás jelenleg is külön épületben zajlik a felső és az alsó tagozatos diákoknak, viszont az ebédlő és a tornaterem közös, így a felsősöknek és a pedagógusoknak rendszeresen át kell járniuk a másik létesítménybe. Többek között ezért is fontos a felújítás és a ráépítés, amelynek munkálatai hamarosan megkezdődhetnek.

Később, 2020 márciusában számolhattunk be az iskola korszerűsítésére irányuló közbeszerzés elindulásáról. Ekkor a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a tervezői munka zajlott, az építési engedélyek már rendelkezésükre álltak.

2017-hez képest „fizikailag” nem történt előrelépés az építkezés ügyében, de a munka a háttérben zajlott, így most végre belátható közelségbe került a felújítás, köszönhetően a rendelkezésre álló, már közel egymilliárd forintos költségvetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában