Frissen Fejérből

2021.06.24. 08:00

Összetűzések az újvárosi DK-sok között (videóval 18+)

Szerdán a mozitér árnyékos oldalán gyűltek össze a DK hívei, hogy találkozhassanak Gyurcsány Ferenc elnökükkel.

DH

Budapest, 2019. október 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körû együttmûködésnek. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kis késéssel meg is jött a DK vezetője, bevonulásakor a szimpatizánsok tapsát megelőzte a tüntetők tiltakozása. Érdekes a Gyurcsány-féle demokrácia értelmezése, hiszen több fronton összetűzésbe került a két tábor, mivel a DK-s hívek próbálták akadályozni a tüntetőket a többi között azzal, hogy kitépték a plakátokat a kezükből.

Olyat is tapasztaltunk, hogy fiatal DK-s aktivisták léptek fel azon idősebbekkel szemben, akik véleményüket akarták elmondani a pártelnök tetteiről. Eközben Gyurcsány Ferenc már beszédét tartotta a jelenlévőknek, ám hiába a hangosító, semmit nem lehetett hallani. Láttuk, hogy a DK helyi szervezetének egyik oszlopos tagja intézkedést kért a rendezvényre kirendelt rendőröktől, akik a tüntetőket eltávolították a közönségből. Ettől kezdve, aki hangosabban próbálta ellenvéleményét elmondani, ugyancsak kivették. Szimpatizánsokkal, rendezőkkel, rendőrökkel, tüntetőkkel együtt alig több, mint százan voltak a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában