Frissen Fejérből

2021.06.29. 07:10

Nordic walkingra fel!

Meg­újult erővel folytatódnak a nordic walking foglalkozások a Fejér Megyei Szabad­idősport Szövetség égisze alatt. Az új elnök szélesebb korosztály bevonását tervezi a programokba, Östör Annamária önkormányzati képviselő pedig mindenkit bátorít a foglalkozásokon való részvételre.

S. Töttő Rita

Minden hétfőn 18 órakor indulnak a foglalkozások – többek közt az Öreghegyi Közösségi Háznál

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A nordic walking foglalkozások Székesfehérváron immáron tizenkettedik éve töretlen népszerűségnek örvendenek – köszönhetően Horváth István hathatós közreműködésének –, melyeket a város különböző pontjain tartanak a szakképzett vezetők.

Minden hétfőn 18 órakor indulnak a foglalkozások – többek közt az Öreghegyi Közösségi Háznál
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rendkívül egészséges, jó a keringésnek, az ízületeknek és nagyon jó alapot teremt bármiféle sportolásnak – ajánlotta a foglalkozásokat a fehérváriak figyelmébe Östör Annamária önkormányzati képviselő azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen a sportágat népszerűsítette a programokat szervező Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség (Femszisz). A szervezet új elnöke, Parall Bálint hangsúlyozta: célja aktualizálni, a 21. századba hozni a civil szervezetet. Augusztus 30-áig hétfőnként 18 órakor minden alkalommal megtartják a foglalkozásokat – csak a rendkívül kellemetlen időjárás szólhat közbe, akkor ugyanis elmarad a sportolás. Érdemes követni a szervezet közösségi oldalát, honlapját, ahol mindig megtalálhatóak a programok időpontjai. Szeptembertől decemberig szintén szerveznek majd foglalkozásokat – tette hozzá az elnök, ahogy azt is:

– A sportág jellegéből fakadóan a járvány idején is lehetett művelni a nordic walkingot, maszkban, fertőtlenített botokkal, megfelelő távolságtartással végig sportolhattak az érdeklődők. Ezt a sportágat tehát még a Covid sem kezdhette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában