Naponta használatban

2021.06.24. 07:45

A beruházások alkalmával a Váli-völgyi utak környéke is megújul

A Magyar falu program fontos részét képezi az alacsonyabb rendű utak építése és rekonstrukciója, nemzeti forrásból fedezik költségeit. E beruházások alkalmával az utak környéke is korszerűsödik, a lakosság napi közlekedése kényelmesebbé válik.

Zsohár Melinda

Sajtótájékoztatót tartottak Alcsúton a 811-es út fejlesztéséről

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az alcsútdobozi sportcsarnoknál tartott rövid tájékoztatást Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója az aktuális munkaterület átadásáról Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és miniszterelnöki biztos, az érintett faluvezetők részvételével.

Etyeken lezárult az útrekonstrukció, Zólyomi Tamás polgármester e tényt nyugtázta. Vál községben jelenleg folynak a munkálatok a 2,7 kilométernyi főutcájának felújításával, mondta el Bechtold Tamás polgármester.

Tabajd és Alcsútdoboz 4,7 kilométer hosszan vezető főutcáinak munkaterületét jelképesen szerdán adták át az építőknek. A Magyar falu program révén 508 millió forintot fordítanak nemzeti forrásból e két község útrekonstrukciójára.

Sajtótájékoztatót tartottak Alcsúton a 811-es út fejlesztéséről
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bárányos Csaba tabajdi polgármester elmondta, hogy az útfelújítás során az autóbusz-megállók peronjait is kijavítják, a szennyvízelvezetést is megoldják, valamint új, a legmodernebb gyalogátkelőhelyet alakítanak ki az általános iskola és a hamarosan elkészülő óvoda előtti szakaszon. Alcsútdoboz polgármestere, Tóth Erika hozzátette: az elsüllyedt csatornafedelek kijavításával, a nyomvályúk elegyengetésével a zajterhelés is csökkenni fog.

Idén és jövőre a Váli-völgyben és a Velencei-tó térségében az alsóbbrendű, négy és öt számjegyű utakra tízmilliárd forintot fordítanak, foglalta össze Tessely Zoltán. Alcsútdoboz és Felcsút között 1976-tól nem történt átfogó útrekonstrukció, ezt a Kiemelt társadalmi igények útfelújítási program keretében végzik el rövidesen, hangzott el a tájékoztatáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában