Frissen Fejérből

2021.06.14. 07:15

Műfüves ovi-foci pályával gazdagodott Szabadbattyán

Szombaton egész napos rendezvényt tartottak a településen, a helyiek egy műfüves ovi-foci pályával gazdagodtak, valamint egy olyan közösségi élménnyel, amit az elmúlt hónapokban nélkülözni kellett mindenkinek.

Beke Zsombor

A részint gyermeknapi rendezvénynek nagy sikere volt minden korosztályban Fotó: Nagy Norbert

A koronavírus-járvány által beárnyékolt hónapok után újra élet és öröm költözött Szabadbattyánba, a gyerekek nagy mosollyal az arcukon ültek fel a különféle eszközökre, dodzsemre, kisvasútra vagy pattantak fel-le az ugrálóvárban. Az önkormányzat egy pótgyereknappal egybekötött sportgálát tartott, amelynek az újbóli közösségi élmény mellett jótékonysági célja is volt: a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő gyerekeknek gyűjtöttek.

 

– Végre szabadtéren a település lakossága együtt töltheti az időt – nyilatkozta lapunknak Szabó Ildikó, Szabadbattyán polgármestere. – A rendezvényt egybekötöttük a gyermeknappal, hiszen májusban erre még nem volt lehetőség. Dárdai Pál és csapata az idén is megtisztelt bennünket azzal, hogy barátságos és egyben jótékonysági mérkőzést játszanak a szabadbattyáni öregfiúkkal. Ez jó apropója volt annak, hogy a családokat egy egész napos rendezvényre vendégül láthassuk. Igyekeztünk minden korosztály számára egy kis felüdülést biztosítani, a gyerekek pedig reggel kilenctől este ötig ingyen vehették igénybe az eszközöket – mondta az elöljáró.

A részint gyermeknapi rendezvénynek nagy sikere volt minden korosztályban Fotó: Nagy Norbert

A programok között szerepelt az ovi-foci műfüves pálya átadása is. A minden évszakban használható pálya az MLSZ támogatásával jöhetett létre. A két fél egy 15 éves együttműködést kötött, melynek célja az egészséges életmód hangsúlyozása mellett a helyi tehetséggondozás és utánpótlás segítése.

Az átadón részt vett az MLSZ megyei igazgatóságának elnöke, Schneider Béla, a szervezet társadalmi elnöke, Bencsik István, Tieber László, korábbi válogatott labdarúgó, valamint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya és a Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál. Utóbbi a szalag átvágása után egy rögtönzött minifoglalkozást is levezényelt a helyi gyerekeknek, akik kitörő lelkesedéssel fogadták a szakember útmutatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában