Frissen Fejérből

2021.06.27. 15:30

Mindent elkövetnek értünk a hőségriasztás alatt

Harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos, először csütörtökig, amely időpont végül péntek éjfélre módosult. Ebben az időszakban több hűvös helyszín és vízosztás segítette a lakosokat a forróságban – de hol tudunk megpihenni?

Palocsai Jenő

A „folyosón” korábban padokra lehetett ülni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint azt az efféle riasztások idején többször is megírtuk, több helyszín is igénybe vehető hőségriadó idején a pihentető percekhez, a felfrissüléshez. Ilyen a Városház és a Piac tér, valamint a Fő utca Zichy liget felőli vége is, ahol például víz­osztással segítenek a szabadtéren tartózkodóknak.

Felfrissülni azonban nemcsak vízfogyasztással – vagy az aszfalt locsolásával – lehet. Ha mindenképpen ki kell mozdulnunk, a nagy hőségben érdemes útba ejtenünk olyan, bárki által igénybe vehető klimatizált, illetve hűvös helyiségeket, mint az autóbusz-pályaudvar váróterme, a Fehér Palota Üzletközpont közös terei, vagy éppen a Városháza díszterme. Ebbe a sorba tartozik az Alba Plaza is.

A „folyosón” korábban padokra lehetett ülni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A cég képviseletében Pintyőke Marcell elmondta: – Mi a „kötelezettségről” nem kaptunk hivatalos értesítést, de nem is kell, mert számunkra ez természetes. Télen meleg van a plázában, nyáron pedig kellemesen hűvös. Mindig szeretettel várunk mindenkit, és biztosan el fogunk férni, hiszen 25 ezer négyzetméter áll a rendelkezésünkre, és ülőhelyekkel is tudunk szolgálni, ha kell.

Cikkünk alapját éppen ez utóbbi felvetés adta: többen hiányolták, hiányolják az évekkel ezelőtt a plázából eltüntetett padokat. Pintyőke Marcell elmondta: az éttermi résznél fogyasztás nélkül is igénybe vehetők az ülőfelületek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában