Frissen Fejérből

2021.06.30. 07:10

Megkezdődik a munka a Csúcsos-hegyen

Méltán merülhetett fel bennünk a kérdés, hogy a jövő évi Aranybulla-emlékévet már a felújított emlékműnél ünnepelhetjük-e? Erre adott választ kedden Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester.

Szücs Zsuzska

Vargha Tamás és Cser-Palkovics András az emlékműnél

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A keddi helyszínbejárás során beszámoltak az Aranybulla-emlékmű és környezetének helyreállításáról szóló projektről, valamint a munkálatok elindulásáról. A felújítás az Árpád-ház program keretén belül történik. Bruttó 650 millió forintos költségvetésű munka kezdődik el.

Az Aranybulla-emlékmű környékén többek között egy faburkolatú kilátó teraszt, egy kerékpáros-pihenőhelyet és egy erdei pihenőt alakítanak ki. „Egy fantasztikus, városhoz közeli, de mégis városon kívüli kirándulóhely” – így definiálta Vargha Tamás országgyűlési képviselő a hamarosan megvalósuló közösségi helyet.

Vargha Tamás és Cser-Palkovics András az emlékműnél Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mivel várhatóan találkozópontként funkcionál majd, ezért több padot és ülőhelyet is kialakítanak itt. A várható munkálatok, mint például a burkolat helyreállítása, elegendő számú parkolóhely és kerékpárút kialakítása, közvilágítás kiépítése és növényültetés két ütemben fog megtörténni. Első körben a tájépítészeti, útépítési, építészi, elektromos munkák, majd a városgondnokság által a növénytelepítés és a hozzá kapcsolódó öntözőrendszer kiépítése kezdődik el – tudtuk meg Cser-Palkovics András polgármestertől.

A munkálatok elkezdődtek, hat hónap áll rendelkezésre az ütemezés első felének megvalósítására. A zöldítés pedig várhatóan 2022. április végéig befejeződik. Cél a környezeti szépségek megőrzése mellett egy rendezvényhelyszín kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában