Frissen Fejérből

2021.06.19. 08:07

Két játszóteret adtak át Sárkeresztesen

Péntek délután izgalmas programban lehetett részük a település gyermekeinek, ugyanis hivatalosan is átadták a két felújított játszóteret.

Palocsai Jenő

Játszóteret, mi több, játszótereket avattak Sárkeresztesen! Szám szerint kettőt. Nagy szó ez. Mostantól a gyermekek és szüleik pörgős, mászós, építkezős kikapcsolódását két helyszínen is lehetővé teszik. A „grundok” mind-mind pályázati forrásból, százszázalékos támogatásból valósultak meg – hivatalosan pénteken adták át azokat.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Érdemes volt elmenni pénteken bicajjal, kismotorral, babakocsival vagy éppen gyalogosan az Ady Endre utcába, mert délután négy órakor ünnepélyes keretek között átadták az apróságoknak a felújított játszóteret. Ám ezzel még nem ért véget a kicsik izgalma, mert felvezetéssel indult az ünneplő közösség a másik helyszínre, a sportpályára, ahol szintén megújult a játszótér, melyen még egy 270 méteres kocogóösvény, kisvonat és más játékok is helyet kaptak.

Játszóteret, mi több, játszótereket avattak Sárkeresztesen! Szám szerint kettőt. Nagy szó ez. Mostantól a gyermekek és szüleik pörgős, mászós, építkezős kikapcsolódását két helyszínen is lehetővé teszik.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét helyszínen öt új, egymástól különböző játszótéri eszközt építettek be, méghozzá figyelve arra, hogy a bölcsődés és az óvodás korosztály is tudja azokat használni. Emiatt alacsony esési magasságot alakítottak ki a kivitelezők. A fejlesztés egészében a Magyar falu program ötmillió forintos támogatásából valósult meg.

Az avatási ceremónia része volt természetesen a szalagátvágás is, melyet ezúttal Törő Gábor országgyűlési képviselő és Krähling János polgármester vállalt magára.

A szalagátvágást Törő Gábor országgyűlési képviselő és Krähling János polgármester vállalta magára
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Krähling visszaemlékezve a régi időkre elmondta: – Már két játszóterünk is van, pedig az ezredfordulón még egy sem volt. Az első nem önkormányzati forrásból, hanem helyi civil kezdeményezésnek, konkrétan a Sárkeresztesi Női Klubnak köszönhetően épült, akik társadalmi munkában építették, sőt a gyűjtést is ők szervezték. Az akkor felavatott első ilyen parkot még azok élvezhették, akik ma fiatal anyukaként már ide, a megújult játszótérre hozzák a gyermekeiket. Éppen ezért őket kérdeztük meg a tervezés során, hogy milyen eszközökre lenne szükség.

Törő Gábor hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program hazai forrásból támogatja a vidéket, és a program folytatódni fog, függetlenül a választásoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában