Frissen Fejérből

2021.06.29. 07:05

Keresztrejtvényfejtők randevúztak Fehérváron

A keresztségben a Kedvenc Kupa nevet kapta az országos keresztrejtvényfejtő verseny, melynek a hétvégén a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) adott otthont.

SZKKK,VV

A jó rejtvény ismereteket közöl, fejleszti a szókincset és a kifejezőkészséget

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub szervezte viadalon szombaton az egyéni verseny zajlott – a megmérettetésre 175-en neveztek. A verseny az intézmény Fürdő sori központjának kilenc termében zajlott négy, kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriában.

A résztvevők az ország számos pontjáról érkeztek az országos versenyek között hagyományosan leglátogatottabb fehérvári eseményre, amelynek egyéni versenyében idén 29 fehérvári vett részt. Kezdő kategóriában összesen 69-en neveztek, a haladók 53-an voltak, a mesterjelöltek 25-en, a mesterek 28-an. A versenyzőknek két óra alatt kellett a saját szintjüknek megfelelő keresztrejtvényt megfejteni: a kezdők skandináv típusú rejtvényt kaptak, a mesterek pedig egy szinte üres lapot, a kevert meghatározásokkal. A haladó és mesterjelölt szintek nehézsége ezek között helyezkedett el.

A jó rejtvény ismereteket közöl, fejleszti a szókincset és a kifejezőkészséget
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egyéni eredmények

Kezdő kategória: 1. Dobó Ágota (Budapest), 2. Adamis Géza (Budapest), 3. Péterfia Nóra (Székesfehérvár).

Haladó: 1. Tóth István (Zala­egerszeg), 2. Sárvári Tamás (Budapest), 3. Dudicsné Sárai Erika (Tiszapüspök). Mesterjelölt: 1. Domonkos László (Veszprém), 2. Takács Barnabás (Sárvár), 3. Papagorasz Takisz (Székesfehérvár). Mester: 1. Kovács Attila (Budapest), 2. Szalay Dénes (Győr), 3. Stolmár Katalin (Nyúl).

A vasárnapi csapatversenyre 23 társaság nevezett. A csapatoknak másfél órájuk volt arra, hogy a saját szintjüknek megfelelő nehézségű négy keresztrejtvényt megfejtsék.

Csapateredmények

Kezdő: 1. Twisted Sisters, 2. Logi Grácia, 3. Kezdők.

Haladó: 1. Zabos Ebek, 2. Fakó, 3. Nagymamák.

Mesterjelölt: 1. 3 Testőr, 2. Ad Hoc, 3. Tuti.

Mester: 1. Miskolc, 2. Kard, 3. Kikelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában