Frissen Fejérből

2021.06.17. 18:00

KEF: tesznek a kábítószerek terjedése ellen

Ülésezett a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a koronavírus-járvány óta először. Megújították a KEF tagságát, új elnökként Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere vezeti a szakmai testület munkáját, az alelnök Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

FMH

A fórum célja, hogy a mindenkor hatályos Nemzeti Drogstratégia mentén kidolgozza a helyi szintű stratégiát és cselekvési programot. A KEF törekszik arra, hogy Székesfehérvár közössége érzékennyé váljon a drogkérdések hatékony kezelése iránt, a helyi közösségek növeljék problémamegoldó készségüket a kábítószer-probléma visszaszorításában.

Amint az önkormányzati kommunikációs központ beszámolt róla, a KEF-ülésen tárgyaltak egy pályázatról melynek keretében 2,3 millió forintot nyert Székesfehérvár. A pályázatot meghirdető Emberi Erőforrások Minisztériuma a Fejér Megyei Önkormányzaton keresztül folyósítja a támogatást Fehérvárnak. A projektben egy 5 perces dokumentumfilmet készítenek négy helyi segítő szervezetről, illetve tájékoztató iskolai óracsomagokat állítanak össze és mutatnak be interaktív osztályfőnöki órákon. Június 26-án, a kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódóan pedig meghirdetnek egy rajz- és fotópályázatot 7–11. évfolyamos diákok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában