Frissen Fejérből

2021.06.24. 07:30

Kalózhajó a jenői templom kertjében

A két játszótér egybeért! A pihenőhelyen állnak már a padok és a kerékpártárolók, elkészült az akadálymentes játszóelem is. Játszóteret avattak szerdán a faluban, az ovisok kis jelenetet is előadtak.

V. Varga József

A kis pillangók ide-oda röpdöstek a játszótéren

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kerékpáros-pihenőre és játszótérre a Mezőföld Helyi Közösségi Egyesület pályázata nyomán nyert forrást a település Kőszárheggyel, Mezőkomárommal és Szabadhídvéggel közösen. Jenő 4,4 millió forint támogatást kapott, melyhez 10 százalék önerőt tettek hozzá. A Magyar falu programban a játszótér bővítésére és felújítására 4,9 millió forintot nyertek. A két rész egybeért, és ez így együtt olyan játszóteret jelent, amely a kor követelményeinek és szabványainak mindenben megfelel, biztonságosan használható.

A kis pillangók ide-oda röpdöstek a játszótéren
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Bár Bibi most nincs itt, de innen üzenem, gondoltunk rád is, kicsim, jöhetsz a kis kocsiddal, és körbejárhatod a részben új és részben megújult játszóteret, van olyan elem, amelyet te is önállóan tudsz használni – mondta el köszöntőjében Kerekes Ildikó polgármester.

Amint elhangzott: a fejlődés lehetőségét a pályázatokban látják. Utat javítottak, utat építettek, középületeket újítottak fel, és elkészülhetett a játszótér, a pihenő. De nem állnak itt meg. Tovább tervezik a felnőttjátszótéri kiegészítést, megújulhat a templom, a parkban egy közösségi terem is helyet kap. Újabb álom a járda, az ivókút, a falukemence.

A nemzeti színű szalagot Törő Gábor, a térség or­szág­gyűlési képviselője és a faluvezető közösen vágta át, az át­adó­ünnepségen kedves kis műsort mutattak be az óvodások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában