Frissen Fejérből

2021.06.22. 07:55

Fűnyírás? Ne vasárnap!

Zajártalom címmel jelentetett meg honlapján egy felhívást Mezőfalva önkormányzata. A pihenés idejének tiszteletben tartására kérik a helyieket.

Majer Tamás

Legyen a vasárnap a pihenésé, a lelki feltöltődésé

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– 2020 őszén Mezőfalva képviselő-testülete nagy tisztelettel arra kérte Önöket, hogy a vasárnapi fűnyírást és egyéb bántó, mások nyugalmának megzavarására alkalmas zajjal járó hangos tevékenységeket a hét többi napján igyekezzenek megoldani. A jó idő megérkeztével ismételten emlékeztetjük Önöket kérésünk betartására annak érdekében, hogy ne kényszerüljünk a zajtilalommal összefüggésben megszorító szabályozásra – olvasható a felhívásban.

A szöveg folytatásában kifejtik, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezései lehetőséget biztosítanak a helyi önkormányzatok számára, hogy rendeletben szabályozzák a közösségi együttélés alapvető szabályait.

Legyen a vasárnap a pihenésé, a lelki feltöltődésé
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sóki László, a mezőfalvi polgárőrség vezetője kérédsünkre kifejtette, a problémás zajhatás elő-előfordul, de nincsen szó súlyos problémáról, ez abból is látszik, hogy az önkormányzat csak kéréssel fordult a lakókhoz, s nem tett megszorító szabályozást.

– Volt olyan, amikor vasárnap, egészen korán reggel kérték a segítségünket. Kimentünk, megjelentünk, és megkértük a személyt, hogy ne most nyírja a füvet. Ennek hatására jelent meg a testület kérése a lakosság felé – mondta a polgárőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában