Frissen Fejérből

2021.06.25. 10:00

Fontos útra jön a pénz Vértesacsán

Sok más településhez hasonlóan Vértesacsán is van egy út, amelynek felújítása nem várhat tovább. Megjött a jó hír ezzel kapcsolatban.

Tihanyi Tamás

Vértesacsa önkormányzata évekkel ezelőtt hozott döntést a furcsa módon Vendel tér elnevezésű belterületi út felújításának szükségességéről, mert annak állapota az évek során olyannyira leromlott, hogy aszfaltos, szilárd burkolatos jellegét már teljesen elveszítette. Az elmúlt években ezt az egykori szilárd burkolatot zúzottkő beépítésével és kátyúzással igyekeztek javítani. A műszaki vizsgálatok is megerősítették a nyilvánvalót: tenni kell valamit a biztonságos közlekedés érdekében.

Ezen a helyzeten változtathat most a település, hiszen minap ország­gyűlési képviselő bejelentette: több más település mellett Vértesacsa 17,5 millió forintot kap a szóban forgó belterü­leti út felújítására. A forrást a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázata biztosítja.

Végre megújulhat a fontos acsai út
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az önrészt, a hárommillió forintot az önkormányzat teszi hozzá az összeghez. Ez egyébként már a harmadik próbálkozás volt, erre az útra 2019-ben és 2020-ban már pályázott a falu, akkor még sikertelenül. Amennyiben megérkeznek a folytatáshoz szükséges dokumentumok, haladéktalanul megkezdődhet a munka, s így több járda felújítása után végre egy fontos útvonal is újjászülethet.

A Vendel tér utcája a települést átszelő főközlekedési útról nyílik, elvezet az áruház és a játszótér között egészen az óvoda és a közösségi ház épületéig: így aztán nem csoda, hogy elég sokan használják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában