Frissen Fejérből

2021.06.24. 09:00

Életmentő készüléket kaptak az újvárosiak

A Dunaújvárosi Labdarúgó-szövetség és partnereinek összefogása eredményeként újabb életmentő készüléket tudtak kihelyezni a városban, az Interspar területén található Bronz kávézóban.

BT/DH

Az átadóceremónia után a kávézó falára került

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a jótékonysági akció fő szervezője Teréz anya gondolatával nyitotta meg az átadót: „Nagy dolgokat nem tudunk véghez vinni, csak kis dolgokat nagy szeretettel.” Elmondta, ezt a készüléket a DLSZ raktárában tárolták, és pár évvel ezelőtt Tóth Imrével, a Carissa Sport­egyesület elnökével, a DLSZ társadalmi felelősségvállalási bizottságának elnökével elvitték felülvizsgálatra, ahol kiderült, 300 000 forint lenne a javítás költsége. Akkor nem volt rá fedezet, most viszont egy összefogásnak köszönhetően (Dunaújváros önkormányzata, Kovács Zoltán, Farkas Zoltán, Carissa Sport­egyesület, Gyöngy­üveges, Pribil Sándor, Feth Katalin, Boór Zoltán) idén ezt a PowerheartAED G3 automata defibrillátort sikerült 350 ezer forint értékben felújítani.

Az átadóceremónia után a kávézó falára került
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Barta Endre humán alpolgármester köszöntőjében aktualitásként, a zajló Európa-bajnokság kapcsán emlékeztetett Christian Eriksen esetére. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy a városban ilyen életmentő készülékek elérhetők.

Reszegi Imre Fejér megyei vezető mentőtiszt emlékeztetett arra, hogy még 2015-ben a Carissa Kupa jótékonysági akciójának köszönhetően egy olyan kezdeményezés indult el Dunaújvárosban, ami nemcsak a megyében, hanem országosan is példaértékű. Mint mondta, lakosságarányosan a defibrillátorok számát tekintve Dunaújváros magasan az élmezőnyben mozog, ami azért fontos, mert a megyében nem telik el nap, hogy 2-3 újraélesztés ne lenne. Hozzátette, hogy már a most átadott készüléket is regisztrálták a SzivCity alkalmazás rendszerében.

Tóth Imre kérte a jelenlévőktől, terjesszék a hírét, hogy már itt is elérhető ilyen készülék. Terveik szerint szeptemberben a város központjában elhelyeznek egy defibrillátor-térké­pet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában