Frissen Fejérből

2021.06.19. 12:00

Egy éven belül hat újabb utcában lesz ivóvíz Kulcson

Az alapvető közművek létesítése jelenleg kulcskérdés a településen, mint ahogy azt olvashatták már lapunk hasábjain is.

Török Tímea

Forrás: Shutterstock

Az ivóvízrendszer hiányával három településrész is érintett, de a polgármester korábbi nyilatkozata alapján minden lehetőséget megragadnak, hogy javítsanak a település infrastrukturális ellátottságán. Első ütemben 60 millió forint elnyert forrással tudnak gazdálkodni a céljaik megvalósításához.

Jobb Gyula polgármester a napokban újabb információkat tett közzé ezzel kapcsolatban a község közösségi média oldalán.

– Tájékoztatom a lakosságot, hogy önkormányzatunk a 2020 évben elnyert „Közműfejlesztések megvalósítása Kulcs településen” tárgyú pályázata előkészítéseként elkészíttette a megvalósításra kerülő területek engedélyezési tervdokumentációját. A terveink szerint az alábbi utcák által határolt területen lesz ivóvíz-gerincvezeték kiépítve:

Csalogány utca 5248/7 – 5191/7. hrsz. között, Cinke utca, Rigó köz, Radicsa utca, Kőbányai utca, és az Adonyi utca 5003 – 5216/1 hrsz. között.

A tervek hatósági engedélyeztetés alatt állnak, amint jogerős engedélyekkel rendelkezünk, sor kerül majd a közbeszerzési eljárásra, amely során kiválasztjuk a kivitelezőt.

Terveink szerint egy éven belül ezekben az utcákban vezetékes víz fogja az ott élők igényeit kielégíteni. Az ott élő ingatlantulajdonosokat időben ki fogják értesíteni a munkálatok megkezdéséről, illetve a közműfejlesztési hozzájárulás megfizetésének feltételeiről – írta Jobb Gyula.

Azonban a hír közösségi média fogadtatása nem volt egyöntetűen pozitív. Mert míg többen a saját utcájukba szeretnének, de nem kapnak vizet, akadnak olyanok is, akik nem szeretnék a vizet bevezetni az ingatlanra, és ezzel együtt a 200 ezer forint közmű-hozzájárulást sem szeretnék kifizetni.

– A díj megfizetése kötelező. A közművesített ingatlan értéke jelentősen magasabb. De ha valaki ennek ellenére nem tesz eleget a fizetési kötelezettségének, az ingatlanra terheli majd rá az önkormányzat a közmű-hozzájárulást – mondta el lapunknak kérdésünkre Jobb Gyula, a település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában