önzetlen, segítőkész emberek

2021.06.24. 18:08

Aktív megyei Vöröskeresztes segítőket ismertek el

Három aktív Fejér megyei Vöröskeresztes segítő kapott elismerést csütörtökön a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetétől a Vöröskereszt és a Vörös Vérhold világnapja alkalmából.

S. Töttő Rita

Orosz Csaba (balról) és Köő Péter (jobbról) vette át az elismerést személyesen Szücsné Szigeti Hedvig megyei igazgatótól

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ünnepséget rendezett csütörtökön a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete a Vöröskereszt és a Vörös Vérhold világnapja alkalmából. A világnapi ünnepély alkalmából köszönetet mondtak önkénteseiknek, segítőiknek a vöröskeresztes mozgalomért tett munkájukért. Szücsné Szigeti Hedvig megyei igazgató adta át az elismeréseket az eseményen. Orosz Csaba a „Vöröskereszt Tevékenyégért Kitüntetés ezüst fokozatát” kapta meg. A kitüntetett több mint 20 éve segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját – hangzott el a laudációban: – Dunaújváros Megyei jogú város képviselője, önzetlen, segítőkész ember, tele kreatív ötletekkel. Mindig van újabb és újabb ötlete a rászorulók megsegítésére. Az adománygyűjtésben és kiosztásban hathatós segítséget nyújt. Katasztrófa helyzetekben is nagyon jól tudunk együttműködni, dolgozni – mondta róla a megyei igazgató.

Orosz Csaba (balról) és Köő Péter (jobbról) vette át az elismerést személyesen Szücsné Szigeti Hedvig megyei igazgatótól
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Személyesen vette át elismerését Köő Péter is, aki a „Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés bronz fokozatát” kapta. A kitüntetett – szólt róla a megyei igazgató az ünnepségen – 2015-től aktív tagja a Vöröskeresztnek, a Magyar Vöröskereszt Mezőkomáromi Alapszervezetének. – Polgármesterként aktívan részt vesz szociális programok, osztások lebonyolításában. Nagy figyelmet fordít a településen élő hátrányos helyzetű családok, idősek támogatására. A szociális programok szervezése során segítséget nyújt a hátrányos helyzetű, vagy nehéz élethelyzetbe került lakosok, feltérképezésében, összekötő szerepet tölt be a Vöröskereszt, és a lakosok között. Segítséget nyújt az adományok kiszállításában, osztásában. Évek óta számíthatunk segítségére, aktív közreműködésére – foglalta össze Szücsné.

 

A harmadik elismert nem tudott személyesen részt venni az eseményen: Hollósi Lászlóné a „Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés bronz fokozata” elismerésben részesült. Az ünnepségen elmondták: 2014- től aktív tagja a Vöröskeresztnek a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. – Jól ismeri a településen élő hátrányos helyzetű családok, és gyermekek nehézségeit, de nem feledkezik meg az idősek támogatásáról sem. Rendszeresen segítséget nyújt szociális programok lebonyolításában. Segítséget nyújt a rászoruló családok, idősek feltérképezésében, adományozáskor munkatársunkat el is kíséri a segítségre szoruló lakosokhoz – méltatta a megyei igazgató Hollósi Lászlónét, aki, mint kiderült, a soponyai véradások aktív szervezője, lebonyolítója. Az általa vezetett oktatási intézmény úgynevezett Bázis Iskola is, így rendszeresen szerveznek Vöröskeresztes tevékenységekkel összefüggő programokat: elsősegélynyújtás oktatás, környezetvédelem, a szociális érzékenyítés fontos szerepet tölt be a programok során. – Segítségére, szervezői munkájára mindig számíthatunk. A település elismert, közismert aktív tagja – e szavakkal köszönte meg munkáját a Vöröskereszt megyei igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában