ösztöndíj

2021.06.19. 17:00

A nemzetiség hazánkban érték

Fejér megyében találkoztak először a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjban részesülők.

Szanyi-Nagy Judit

Az ösztöndíjprogram tíz éve indult útnak, s kifejezett célja, hogy támogassa a nemzetiségek megmaradását, erősödését. A program révén a diákok tovább tudják vinni szüleik hagyományait; az ösztöndíjasok pedig tehetségükkel, szorgalmukkal saját és közösségük életére nagy hatással lehetnek – mutatott rá pénteken Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Gárdonyban. Itt, a Velencei-tó partján találkoztak ugyanis első alkalommal a díjazott tanulók, akik közül öten most vehették át az ösztöndíjról szóló díszoklevelet, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudták átvenni azt.

Tíz év alatt 205 diák kapta meg az ösztöndíjat, eleinte nemzetiségenként és évfolyamonként egyet adtak, az utóbbi három évben azonban ezt kettőre emelték – tudtuk meg az MTI-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában