szép eredmények

2021.06.02. 15:00

A DSZC diákjainak sikerei

A DSZC diákjai hosszú évek óta rendszeresen kiváló eredménnyel szerepelnek különböző országos szakmai versenyeken. Az idei esztendőben sem volt ez másképpen, bár a járványhelyzet ebbe is beleszólt, így a versenyeket személyes részvétel nélkül kellett lebonyolítani, több esetben elmaradtak a legvégső megmérettetések.

duol.hu

De ettől függetlenül kiváló eredmények születtek, az elismert diákok pedig mentesültek is a szakmai írásbeli vizsga teljesítése alól.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a Hild iskola 2 kőműves diákja, Pintér Márton és Mihálovics Gyula szerepelt eredményesen. A Dunaferr iskola villanyszerelői szintén kiválóan teljesítettek, Vadász Máté, Kiss Gergő és Benkő Gábor volt sikeres. A Kereskedelmi iskola diákjai is méltó módon képviselték intézményüket az országos versenyen, Kutasi Andrea és Kizmus Nikolett cukrászok, illetve Nyári Ivett pincér teljesített kimagaslóan.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Bencze Balázs és Földesi Ádám László, a Bánki iskola gépgyártás- technológiai technikusai értek el remek eredményt. Farkas László, a Dunaferr iskola 2/10e osztályos villanyszerelő tanulója 4. helyezést ért el az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny országos döntőjében.

A Lorántffy iskola fodrásztanulói folyamatos sikereket produkáltak a tanévben. Heten kiválóan teljesítettek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen: Polgár Erika Erzsébet, Mátyás Adrienn, Oppenauer Petra, Nagy Gréta, Teian Viktória Lilla, Szatmári Alexandra és Molnár Eszter. De Szatmári Alexandra több online versenyen is bizonyított, a Stella Zrt. kreatív különdíját, illetve a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület Online Magyar Bajnoksága második helyezését gyűjtötte be. Az I. Online Szépészeti Kupa döntőjében Szalai Viktória egy nem mindennapi látványkonty elkészítésével lett győztes.

Négy dunaújvárosi diák is sikeresen szerepelt az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén. Almási Nikolett (Rudas) irodai ügyviteli, Papp Kitti (Rudas) sportismeretekből, amíg Zámbó Csaba és Dócs Bence György (Bánki) vasútgépészeti ismeretekből teljesített kiemelkedően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában