Frissen Fejérből

2021.05.10. 07:15

Vajon meddig lesz ingyenes a parkolás Fehérváron?

Vajon meddig lesz ingyenes a közterületi parkolás? A koronavírus-járvány terjedésének korlátozása érdekében hozott intézkedés november óta él.

Majer Tamás

Fotó: illusztráció

– A járvány jelenlegi helyzetében ez egy hamarosan feloldandó intézkedés kell hogy legyen – nyilatkozta az ingyenes közterületi parkolást elrendelő, tavaly november óta érvényben lévő, országos hatókörű rendelkezésről az ATV-nek Cser-Palkovics András polgármester. – Főleg, ha abba gondolunk bele, hogy hétfőtől, május 10-től teljes üzemben mennek és működnek az oktatási, köznevelési, szakképzési intézmények – mondta.

– Minden nagyvárosnak ma már az az érdeke, hogy ezeket a szabályokat most már, ebben az új helyzetben át lehessen gondolni és felül lehessen vizsgálni. Akár úgy is, hogy az önkormányzatok visszakapják a lehetőséget arra, hogy magunk döntsük el, hogy a közterületi parkolást milyen módon, hogyan szervezzük – fogalmazott nyilatkozatában Cser-Palkovics András. Székesfehérváron az idei évben nem kezdődött el a 2021. évre érvényes, a fizetőövezetbe szóló bérletek értékesítése. Ám sok autótulajdonos vásárolhatna kedvezményes árú, a lakóhelyére szóló parkolóbérletet. Ezért egy, az ingyenes parkolást eltörlő rendelkezés gyors munkát, együttműködést kívánna meg a parkolást szervező városgondnokságtól és a lakóktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában