Frissen Fejérből

2021.05.28. 07:30

Új református óvoda épülhet Gárdonyban

Ünnepi műsorral egybekötve fektették le a református óvoda alapkövét Gárdonyban.

Baráth Eszter

Ünneplőbe öltözve fektették le az alapokat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Életfácska Református Óvoda alapkőletételén Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Hajdú Szabolcs Koppány esperes, Karl Melinda lelkész, Tényiné Gölöncsér Éva, a Gárdonyi Református Egyházközség gondnoka és egyházmegyei világi főjegyzője, Tóth István polgármester, Mészáros Károly színművész és Kelemen Istvánné Enikő óvodavezető vállalt részt.

Mészáros Károly Brunsz­vik Teréz naplórészletének felolvasásával nyitotta meg az eseményt. Kelemen Istvánné Enikő elmondta, 2014 szeptemberében a Gárdonyi Református Egyházközség fenntartásában, önkormányzati épületben indult működésük. Nagy örömet okoz számukra, hogy megkezdődött az építkezés. Karl Melinda lelkész kiemelte, az önkormányzat a helyszín biztosításával sokat segített az indulásban.

Ünneplőbe öltözve fektették le az alapokat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hajdú Szabolcs Koppány a gyermekek fontos, világban betöltött szerepéről beszélt, s arról, hogy a felnőtteknek kell olyanná nevelni őket, hogy a nehéz időkben vezetőkké válhassanak. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte a református egyház által vezetett országos óvodaprogramot, melynek keretében Gárdony négy csoportszobás, 100 gyermek befogadására képes intézményt hozhat létre. Hozzátette, nagyságrendileg fél és 1 milliárd forint közötti összegből épül fel az óvoda.

Az óvodások és a zichyújfalui református iskola tanulói néptánccal, énekekkel színesítették az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában