Frissen Fejérből

2021.05.05. 13:00

Új bölcsőde épül Kápolnásnyéken

Új bölcsőde épül Kápolnásnyéken – az ünnepélyes alapkőletételen kiderült: 16 új munkahely létesül ezzel és 52 gyermek befogadására lesz alkalmas.

S. Töttő Rita

A 2022-ben Kápolnásnyéken elkészülő új bölcsőde 52 kis lurkót tud majd fogadni

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kápolnásnyék életében ez egy igazán nagy nap, hiszen ugyan sok minden történt, szépen fejlődött a település, de ilyen horderejű beruházás mostanában nem volt – fogalmazott Podhorszki István polgármester a hamarosan megépülő bölcsőde alapkőletételének keddi ünnepségén. Az intézmény létrehozására 371 millió forint uniós támogatás érkezett a településre, amelyre már nagy szükség volt – hangsúlyozta a polgármester: – Kápolnásnyék vonzó település a fiatalok szemében, ezt látjuk is, főleg a gyerekek elhelyezése terén. Óriási az igény tehát egy bölcsődére.

A 2022-ben Kápolnásnyéken elkészülő új bölcsőde 52 kis lurkót tud majd fogadni
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A támogatásnak köszönhetően egy négycsoportos bölcsőde épülhet – 2022-es átadási évet célozva meg -, amely 52 gyermek befogadására alkalmas. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő gratulált a sikeres pályázathoz a polgármesternek és a területfejlesztési munkához Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnöknek, s kifejtette: – 2014 és 2019 között 20-25 százalékkal nőtt a népesség a Velencei-tó településein. Ez óriási kihívást jelent, hiszen az intézményhálózat nincs erre felkészülve. Üdvözítő azonban ennek a feladatnak a megoldása. Ebben lesz óriási lépés a kápolnásnyéki bölcsőde megépülése – fogalmazott a képviselő. Elhangzott az is: a közel 370 millió forintból eszközbeszerzésre 30, építésre pedig közel 311 millió forint jut.

 

– Komoly, több éves előkészítő munka, majd közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhetett sor a mostani alapkőletételre – mutatott rá Molnár Krisztián is, aki a megye bölcsőde- és óvodafejlesztései kapcsán továbbá kiemelte: mindenhol, ahol volt erre vonatkozó kész terv és igény, pályázhatott a több milliárd forintos TOP pályázati forrásokra is. – A mostani beruházásnak köszönhetően pedig tizenhat új munkahely létesül, s az új parkolók, kulturált körülmények mellett energetikai megtakarítást is várhat a település – tette hozzá.

Az új bölcsőde területén, mint megtudtuk, 1945-ig gróf Ambózy Gyula koronaőr kastélya állt. A második világháború során megsérült, majd lebontották – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Kupi László alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában