Frissen Fejérből

2021.05.06. 07:10

Segít az egy százalék felajánlásában a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Csaknem negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár maga dönthet személyi jövedelemadója civil egy százalékának sorsáról. A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ is segít abban, hogy jó helyre kerüljön a felajánlott összeg.

Héjj Vivien

Berdó-Kovács Erika

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A magyar állampolgárok 2021-ben is felajánlhatják adójuk egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a járványhelyzet idején is bizonyították, hogy azonnali és hatékony segítséget tudnak nyújtani, vagy azon szervezeteknek, amelyek már felkészültek rá, hogy rendezvényeikkel és programjaikkal hamarosan ismét színesítsék mindennapjainkat.

A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ minden segítséget megad az ügyfelei és a Fejér megyei lakosok részére, hogy kiválaszthassák azt a szervezetet, amely egész évben önzetlenül segítette őt, környezetét, esetleg tevékenységével közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé tette mindannyiunk életét. Ennek érdekében kampányvideót is készítettek, amely a videómegosztó portálon megtekinthető.

Berdó-Kovács Erika
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője kérdésünkre elmondta, a megye területéről több mint kétezer bejegyzett civil szervezettel vannak kapcsolatban.

– A felajánlott egy százalékot a szervezetek a saját működésükre, illetve a létesítő okiratban megfogalmazott alaptevékenységekre fordíthatják – fogalmazott Berdó-Kovács Erika.

Bizonyára mindenki környezetében működik olyan civil szervezet, amely egy számára kedves és fontosnak ítélt társadalmi ügy érdekében tevékenykedik. Ezeknek a szervezeteknek minden felajánlott adóforint nagy segítséget jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában