Frissen Fejérből

2021.05.01. 17:17

Piacozás kultúrkörnyezetben: megnyitott az Agárdi Almárium

Május elsejére időzítette a helyi termelői piac megnyitását az Agárdi Pálinkafőzde tanyáján az Agárdi Almárium. Sokféle környékbeli kézműves termék, finomságok, zöldségek, virágok, palánták, valamint „helyi jazz” és szürkemarha virsli várta a szép számmal betérőket.

S. Töttő Rita

20210501 Agárd, termelői piac, megnyitó. Tessely. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tökéletes szezonkezdésnek mondható az Agárdi Almárium nyitása május elsején a Sreiner tanyán, ahol mostantól minden szombaton lehet piacozni, előadásokat hallgatni és jókat enni is. Az első alkalomra Kápolnásnyékről lekvárok, szörpök, savanyúságok, Isztimérről mikrozöldségek, Abáról mézek, Pázmándról kecsketejes termékek és kozmetikumok, Agárdról palánták, növények és kézműves termékek, Magyaralmásról tejtermékek, Velencéről a szakiskola virágai és fűszerei Dinnyésről textilékszer és mézeskalács érkezett, de voltak kosarak, kékfestő termékek, szürkemarha füstölt áru, kemencében sült rétes és pékáru is, hogy senki ne maradjon éhen.

 

A Magyarországi Alkotóművészek Szövetségese is képviseltette magát, az első alkalommal Budai Katalin bútorfestő és Seregély Mirtill ütőfás mézeskalácsos hozta el portékáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában