alakuló területi küldöttgyűlés

2021.05.21. 15:00

Pedagóguskar: régi-új megyei elnököt választottak

A Nemzeti Pedagógus Kar Fejér megyei szervezete csütörtökön, a városházán tartotta alakuló területi küldöttgyűlését. Megtörtént a tisztújítás, a tagság Szabó Julianna, a mányi Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója személyében régi-új megyei elnököt választott.

V. Varga József

Vizi László Tamásné (b) és Szabó Julianna

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az alakuló területi küldöttgyűlések május 10-én kezdődtek, és két héten keresztül zajlanak az országban. A helyi választásokon öt évre kapnak megbízást az új tisztségviselők, és a résztvevők az országos küldöttek személyére is voksolnak.

Amint megtudtuk: a Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete. A kar fő feladata, hogy ellenőrzi a közösségi szolgálat szervezését, valamint működteti az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, véleményezési és javaslattételi jogot gyakorol a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása és módosítása során, megalkotja alapszabályát, valamint a Pedagógusok etikai kódexét, mely dokumentumok a pedagóguskar működésének jogi kereteit biztosítják.

Vizi László Tamásné (b) és Szabó Julianna
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér megyei szervezet új küldötteinek megbízólevelét Vizi László Tamásné, az országos elnökség tagja, a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója adta át ünnepélyes keretek között, majd annak rendje és módja szerint megválasztották a választási (jelölő) bizottság, valamint a szavazatszámláló bizottság tagjait. Az új tisztségviselők megválasztása titkos szavazással zajlott. Amint a szavazatszámláló bizottság vezetője, Bárányos József, az országos elnökség tagja, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója bejelentette: a voksolás érvényes és eredményes volt.

A Fejér megyei szervezet új tisztségviselői a következők, elnök: Szabó Julianna; alelnök: Kóger Yvetta; elnökségi tagok: Birkás Krisztina, Schnee Zoltánné és Vendég Szabolcs; az etikai bizottság tagjai: Békésiné Kimiti Ágnes, Lórodiné Lajkó Ágnes és Mészárosné Törzsök Zsuzsanna. Országos küldöttnek Bárányos Józsefet, Vizi László Tamásnét, Kóger Yvettát, Szabó Juliannát és Vendég Szabolcsot választották. Az országos küldöttgyűlést június 12-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában