rangos elismerés

2021.05.03. 07:25

Pedagógus-Oscar-díjat kapott a tanítónő, Fási Erika

Az V. Modern Pedagógus Konferencia online eseményén átadták a Pedagógus-Oscar-díjakat, ebben az évben csak virtuálisan. Fási Erika, az Arany-iskola tanítója kategóriájának győzteseként került ki.

Balla Tibor

Fási Erikának második otthona a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A hónap közepén tartották a legjobb pedagógusokat elismerő Pedagógus-Oscar-díj-átadót, ahol a 2000 jelölésből a top 15-be két dunaújvárosi tanítónő, Fási Erika és Arnold Erika is bekerült. A szülők, tanítványok jelölése után az elismert pedagógiai szakemberekből álló szakmai zsűri döntése alapján kerülhettek a legjobb 15 közé, majd videós bemutatkozásukban ismerhette meg őket a nagyközönség is.

Fási Erika, az Arany János Általános Iskola tanítója el is nyerte ezt a rangos elismerést. Fási Erika közel 40 éve tanít, ez nem csak munkája, de hivatása, szenvedélye is. Igyekszik tudását továbbadni, megismertetni a legnépszerűbb felületek használatát. Egyáltalán nem számított az elismerésre, még arról sem tudott, hogy egyik kedves, fiatal munkatársa úgy érezte, hogy megérdemelné, és jelölte őt erre a rangos díjra. A kolléga jellemzést is írt arról, hogy szerinte Erika miért érdemes a kitüntetésre. Ha ez még nem lenne elég, a jelöltnek is kellett írnia egy rövid bemutatkozást. Számára mégsem ez volt a legnehezebb, de egy videót is kellett készítenie, amiben önmagáról beszél, pedig ezt a legkevésbé sem szereti.

Fási Erikának második otthona a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Arra a kérdésre, hogy milyen sarokpontok voltak pályafutása során, amikre igazán büszke, csak annyit mond:

– Én egyszerűen csak tanítani akartam mindig. Már gyerekkoromban is erre készültem, már akkor szerettem a kisebb gyerekeket pátyolgatni. Úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Nagyon szívfájdító, hogy már csak három év van, és azt érzem, hogy bennem még nagyon sok energia, tettvágy, tanulni vágyás van. Biztos, hogy nyugdíj mellett visszajövök tanítani. Szeretem csinálni, bár egyre nehezebb pedagógusnak lenni, és nem is ugyanazt kell csinálni, mint amikor kezdtem nyolcvankettőben. Négyévente meg kell újulni, ennyi idő alatt is látni, hogy más az újabb generáció. Nekünk is más módszerek, eszközök kellenek.

Fási Erika folyamatosan képzi magát. Törekszik arra, hogy a gyerekeket megtanítsa az okoseszközeiket okosan használni, így a tanításba is bevonja ezeket. Előfordul, hogy a gyerekek csak ezeken kapják a feladatokat abból, amit egész héten tanultak. Sokkal gyorsabban és lelkesebben végzik el. Az elkészült feladatokat a többiekkel is megosztja közösségi felületeken, sokan használják is, megkönnyíti a matematikaórát, és nagy segítség a betűtanításhoz. Sőt, oktatóvideókat is készít!

Kollégái, főnökei vele együtt örültek a sikerének. Az Arany-iskolát nagyon szereti, már több mint 30 éve tanít ott, a második otthonának tekinti. A város legjobb iskolái közé sorolja. Örül a díjnak, de most az tölti ki az életét, hogy két hónapja nagymama lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában