Frissen Fejérből

2021.05.09. 07:15

Országos legjobb helyezést zsebelhetett be Garamvölgyi Glória

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny több fordulós megmérettetésén nemcsak iskolája, de a megyeszékhely hírnevét is öregbítette a székesfehérvári diáklány.

feol.hu

A kép Franciaországban készült Glóriáról

Fotó: Garamvölgyi Glória

Garamvölgyi Glória a Ciszterci Szent István Gimnázium tizenegyedikes tanulója három évnyi francia nyelvtanulás birtokában mérette meg magát az OKTV-n. Mint elmondta, nem számított rá, hogy ilyen magas eredményt elérhet, már annak is nagyon örült, hogy a verseny második fordulójáig eljutott. Végül ez hozta el neki a sikert, ugyanis a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a döntők, így az addig elért eredmények véglegesítésével hirdették ki a győzteseket. Bár hatalmas élménynek könyvelte el, kicsit csalódott volt, hogy a döntőben nem bizonyíthatott, nagyon élvezte végig a versenyt.

A kép Franciaországban készült Glóriáról
Fotó: Garamvölgyi Glória

Glória leszögezte, hogy felkészítő tanárának, Wasztlné Horváth Gabriellának köszönhető, hogy ennyire szereti a francia nyelvet és hogy kipróbálta magát a versenyen. A tanárnőtől megtudtuk, hogy milyen sok energiabefektetéssel térült meg a felkészülésük, Glória több évre visszamenőleg kitöltötte a korábbi évek feladatsorait is.

A fehérvári diáklány minden tárgyból kitűnő tanuló, szabadidejében is szívesen foglalkozik a francia nyelvtudásának csiszolásával. Sőt, idén még előrehozott, középszintű érettségit is tesz belőle. Angol nyelvből úgy szintén, csak emelt szinten. Glória megosztotta velünk nagy álmát is, hogy francia nagykövet legyen. Továbbtanulás terén még gondolkodik, több lehetőséget is mérlegel, de nem kizárt, hogy franciaországi egyetemet választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában