Együtt tudnak dolgozni

2021.05.08. 11:30

Markáns számokkal dolgozik a székesfehérvári ellenzék

Különösen magas megosztási számok és frakcióvezető-­váltás a székesfehérvári ellenzékben.

Baráth Eszter

Ráczné Földi Judit

Fotó: FMH-Archív (PT)

Néhány hónappal ezelőtt a DK-s Ráczné Földi Judit lemondott frakcióvezetői posztjáról. A napokban nyilvánosságra került videórészletből kiderült ennek oka is, miszerint elfáradt és nem egyszerű együtt dolgozni három ilyen markáns férfival. Gondolt itt a jobbikos Fazakas Attilára, a momentumos Barlabás Andrásra és az MSZP-s Márton Rolandra.

Ráczné Földi Judit
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ráczné Földi Judit a Fejér Megyei Hírlap arra irányuló kérdését, hogy a továbbiakban tudnak-e együtt dolgozni, sértőnek találta és kihangsúlyozta, nagyon jól együtt tudnak dolgozni. Elmondása alapján abban fáradt el, hogy másfél éve online világ van, és nem tudnak normálisan kapcsolatot tartani, nem tudta úgy ellátni feladatait, ahogy társai elvárták tőle. Mint mondja, eddig is együtt tudtak működni, ezután is így lesz, a kikerült videóra pedig annyit mondott, meg van vágva. A DK-s politikus hangsúlyozta, vetésforgóban váltják egymást a frakcióvezetői poszton, amit jelenleg Márton Roland tölt be, kilenc hónap múlva pedig ismét más fog.

Barlabás András
Fotó: ÖKK

Felmerülhet a kérdés, hogy a markánsság mércéjéhez hozzá tartozhat-e a közösségi médiában elért megosztások száma. Ha igen, a frakció tagjai közül minden bizonnyal Fazakas Attila van az élen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a posztjain a megosztások száma általában maximum 100 körül mozog, a figyelmesebbeknek viszont feltűnhetett, hogy egy egyszerű kiírását több mint ötezren osztották tovább. Lapunk által megkérdezett szakértő szerint ez kamu profilok segítségével valósulhatott meg. Fazakas telefonhívásainkra nem reagált, amikor meg szerettük volna kérdezni, hogy sikerült ennyi emberhez eljutnia. Ebben az esetben is a közösségi médiát hívta segítségül és ott hosszú posztban fejtette ki véleményét, miszerint „tisztességes lapokkal is eredményt érhet el”.

Fazakas Attila
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megkérdeztük Barlabás Andrást is, hogy ő, vagy a Momentum többi tagja használ-e hasonló eszközöket. A válaszadást néhány percig húzta, többször visszakérdezett, milyen eszközökről van szó, mert „nem érti a kérdést”. Végül annyit mondott, elfogadja, hogy van ilyen, de nem tud erről, ilyesmiről. Azóta talán megtudta, mert az oldalán görgetve az átlagos megosztásokat jóval meghaladó, több mint 400-as szám látható egyik posztján. A megosztók közül egyre véletlenszerűen rákattintva a következő profil látható: az egyik leggyakoribb magyar név, profilkép nincs, ismerősök száma nulla, feltöltött képek száma 18, ebből politikai tartalmú 18, néhány percen belül megosztott politikai tartalmú posztok száma 1–5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában