Budapest–Balaton kerékpárút

2021.05.11. 07:35

Májusban indulhat a kerékpárút megyei szakaszának kivitelezése

A Székesfehérvár és Polgárdi közötti kerékpáros útvonal megvalósítása során közel 16 kilométer egybefüggő hosszon önálló, új nyomvonalon vezetett kerékpár­út épül.

Héjj Vivien

Szabadbattyán külterületén önálló bicikliút és két kerékpáros híd is épül

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Budapest–Balaton kerékpárút székesfehérvári szakaszán a projekt kezdőszelvénye a Balatoni út – Úrhidai út – Nagykárolyi út körforgalmánál, a Szabadbattyán felé vezető ágánál található. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a kerékpárút nyomvonala a Balatoni út nyugati oldalán a zöldsávban vezet, itt kétirányú, ön­állóan vezetett kerékpárút épül a bel- és külterületi szakaszokon a 7–8. számú elkerülőn átvezető kerékpáros felüljáróval.

Szabadbattyán külterületén új nyomvonalon vezetett kerékpárút, valamint két kerékpáros híd is épül: a Séd-Sárvíz-­csatorna és a Malom-csatorna felett. A település belterületén a meglévő helyi közúton forgalomtechnikai elemeket helyeznek el. Szabadbattyán és Kőszárhegy lakott területének határai között a 7. számú főúttal párhuzamosan önálló kerékpárút épül, míg utóbbi település belterületén a 7. számú főúton, a menetiránynak megfelelően szétválasztott kerékpársávokon forgalomtechnikai elemeket helyeznek ki – új burkolatjelek és tájékoztató táblák létesülnek.

Szabadbattyán külterületén önálló bicikliút és két kerékpáros híd is épül
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kőszárhegy határától a Polgárdi ipartelephez vezető útig szintén új nyomvonalon vezetett kerékpárút épül a főúttal párhuzamosan. Az ipartelephez vezető úton pedig forgalomtechnikai elemeket helyeznek ki, majd Polgárdiig önálló kerékpárút épül. A városon belül burkolatjeleket és tájékoztató táblákat tesznek ki a Május 1. lakótelep – Barátság utca – Erkel Ferenc utca útvonalon a Bethlen Gábor utca csatlakozásáig. Az Erkel Ferenc utca – Bethlen Gábor utca csatlakozástól kétirányú kerékpár­út épül a földút, majd a gyalogösvény nyomvonalán, a Cinca-patak keresztezésével a vasúti töltésig, majd az állomás­épület mögötti útburkolathoz csatlakozik. A vasút­állomástól forgalomtechnikai elemekkel kerékpáros nyom létesül a Vasút utca mentén a József Attila utca csomópontig.

A kivitelezés májusban kezdődik, és előreláthatólag 2022 áprilisáig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában