Frissen Fejérből

2021.05.15. 07:05

Luca kapja fehérvár bölcsőjét

A SZÉNA Egyesület a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként még tavasz elején hirdetett pályázatot Fehérvár bölcsőjére, amely ezúttal a Zsédely családhoz került.

Héjj Vivien

Évek óta hagyomány már a bölcsőátadás Székesfehérváron

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A SZÉNA Egyesület a Családokért minden évben megemlékezik a nemzetközi családnapról, ám sajnos a vírushelyzet miatt idén sem tarthatták meg hagyományos programjaikat, ezért szűk körben adták át a gyermekvállalás fontosságát is szimbolizáló vándorbölcsőt az egyik fehérvári bölcsőde udvarán, Bálesné Elekes Rita, az egyesület elnöke és Deák Lajosné önkormányzati képviselő közreműködésével.

– Nagyon büszke vagyok, hogy Székesfehérvár népessége gyarapodik, és egy gyönyörű kislányt köszönthetünk néhány nap múlva – kezdte Deák Lajosné. – Fogadjátok szeretettel ezt a bölcsőt, nagyon remélem, hogy Luca is élvezni fogja. Nagyon köszönöm az egyesületnek, hogy évek óta fenntartja ezt a szép hagyományt. Minden évben más-más családhoz kerül a bölcső, ami szerintem egy kicsi pluszt ad a szülőknek, akiknek életük legnagyobb boldogsága a gyermek, a szerelmük gyümölcse.

Évek óta hagyomány már a bölcsőátadás Székesfehérváron
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bölcsővel együtt egy fotóalbumot is kapott a hamarosan új taggal bővülő család. Ebben az albumban gyűjti az egyesület azon kisgyermekek képeit, akiket egykor a vándorbölcsőben ringattak. Zsédely Tamás és Zsédelyné Mosoni Anna május 18-ára várják első gyermeküket, Lucát. Nagy az izgalom, a pár már várja, hogy kezükben tarthassák kislányukat.

– Részt vettünk szülésfelkészítő tanfolyamon, és sokat beszélgetünk a szüleinkkel a saját gyerekkorunkról – mesélt a szülővé válás időszakáról Zsédelyné Mosoni Anna, aki férjével, Tamással együtt hamarosan egy újabb nagy kaland szereplője lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában