Frissen Fejérből

2021.05.20. 17:36

Ismét fizetős lesz a közterületi parkolás Székesfehérváron

A Kormány döntésének értelmében a közterületi parkolás május 25-től ismét fizetős, tehát a megyeszékhelyen is visszaáll a díjköteles parkolás megszokott rendje.

Emelkedtek az árak, emiatt talán többen lesznek, akik kicsit „kijjebb” teszik le a kocsit, nem gurulnak be a dugóra hajlamosabb belső városrészekbe Fotó: Pesti Tamás

Fotó: Pesti Tamás / FMH Archív / Illusztráció

Az ezzel kapcsolatban felmerülő tudnivalókról Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán tájékoztatott.

A bejegyzés szerint, azon ügyfelek részére, akik 2020. évre teljes éves parkolóbérletet vásároltak 2020. március 20-áig, a bérletek érvényességi ideje 2021. október 31-ig hosszabbodik meg.

A 2020. július 1-jével kezdődően vásárolt teljes éves időszakra kiváltott bérletek esetében a bérletek érvényességi ideje 2021. július 31-ig hosszabbodik meg.

A 2020 november és december hónapokra vonatkozó havi bérletekkel rendelkezők jogosultak a bérletük érvényességi idejét megfelelő időre meghosszabbítani 2021. december 31-ig az általuk kiválasztott időszakra.

Székesfehérvár Önkormányzata továbbra is biztosítja azon ügyfelek részére a napi 1 óra díjmentes parkolást a II. övezetben, vagyis a sárga zónában, akik NFC székesfehérvári parkolókártyával – készpénzt helyettesítő fizetőeszköz – rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában